Животните могат да бъдат открити в парка в Баня всеки

...
Животните могат да бъдат открити в парка в Баня всеки
Коментари Харесай

Град в Карловско по примера на Ню Йорк СНИМКИ

Животните могат да бъдат открити в парка в Баня всеки Божи ден.

Част от жителите на карловското градче Баня недоволстват, повода - кози в парк за отдих. В социалните мрежи непрестанно се появяват фотоси на крави, овце и всевъзможен добитък по площадки и пейки към блоковете в страната, а в Карловските минерални бани се " радват " на кози, а от време на време и на коне в градския парк. Общо трима са козарите, които без срам извеждат на паша всеки Божи ден селскостопанските животни в парка, намиращ се наоколо до Централната железопътна гара.

Вероятно с кози кметът на Баня е решил да се бори с упоритите плевели в парка за разходка и отдих. Възможно е Стамен Гешев да е решил да следва образеца на Ню Йорк, където в известен парк в Манхатън бяха пуснати двадесет кози точно с тази цел - животните унищожали някои нездравословни бурени, които пречели на служащите, поддържащи парка. Козите се оказали отличен вид. От кметството означават, че не се налагало да заплащат за работна ръка и с лекост, с помощта на козите, достигали недостъпните за разчистване елементи на парка.

Ако това е специфичната задача и на козите в Баня - следва да отбележим, че тя не е сполучлива. Паркът и към днешна дата е заседнал в трева до коленете. Това откри инспекция на GlasNews.bg.



Освен че козичките не правят никаква работа в парка, те го оторяват безнаказано. Смело можем да заявим, че всяка една алея в парка е осеяна с изпражнения, носи се и неприятна миризма от животните - дали туристите в градчето остават впечатлени от този факт, оставяме изводите на Вас.

Проверка на място на GlasNews.bg откри и още нещо неприятно - животните могат да провокират случай на пътя, защото изкачат на основната алея, свързваща ЖП гара и Обществената баня в градчето. Пред очите на наш кореспондент една от козите връхлетя на платното, а в този миг преминаше автомобил. Благодарение на бързата реакция на лидера на транспортното средство бе предотвратено пътнотранспортно произшествие. 

За казуса с пашата на животните в парка е известена полицията, както и Община Карлово. Както жителите на Баня, по този начин и ние чакаме техните позиции.

Припомнете си тази публикация:



Припомняме, че към днешна дата текат действия по възобновяване на перголата в сърцето на парка в Баня. Декоративната каменна стена в центъра на парка в Баня с перголата към нея и фонтанът бяха емблематични за курорта в продължение на 50 години. Още по тематиката тук:
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР