Животът за никого не е лесен. Но има едно нещо,

...
Животът за никого не е лесен. Но има едно нещо,
Коментари Харесай

12 идеи за промяна на живота

Животът за никого не е елементарен. Но има едно нещо, което може да промени всичко. Това е СИЛАТА НА МИСЪЛТА. Начинът, по който мислите, дефинира всичко в живота ви. Хелън Келър го споделя най-добре: “Хората не обичат да мислят. Когато човек мисли, стига до някакви изводи. А заключенията не постоянно са приятни. ”

Ето няколко елементарни хрумвания, с които може да си помогнете да измененията мисленето си, и надлежно, живота:

1. Рискувайте.
Искате да създадете огромна компания? Да измененията живота на хората? Да спечелите милиони? Не позволявайте нещо да ви спре. “Толкова е мъчно ”, “Други хора към този момент са го създали ”. И какво от това? Вие също имате високи цели. Няма какво да губите. Поставяйте си огромни цели и действайте.

2. Проблемите са въпроси без отговор.
Хората елементарно се стресират от нерешени проблеми. По този метод те последователно унищожават живота си.
Помнете: един неуреден проблем не е нищо друго, а въпрос без отговор. Просто търсете отговора.
Пет елементарни правила да измененията живота си и да сте щастливи
Колко постоянно чуваме недоволства от хората, към нас: какъв брой неприятно е станало да живеем. Колко постоянно използваме тези изречения сами? Често прои...
Прочети повече
3. Създавайте връзки на твърда основа.
Ето някои “грешни ” аргументи, заради които влизаме във връзка: пари, боязън от самотност, предпочитание за внимание. Ако връзката ви не върви макар опитите за усъвършенстване, може би е време да я прекратите.

4. Нищо в живота не е гратис.
Всичко в живота се заплаща - с пари, време /най-ценното, което имате/ или други запаси. Животът е бизнес. Умните предприемачи употребяват ресурсите си умно. Как? Бъдете пресметливи. Не прахосвайте ресурсите си /особено времето/.

5. Не се опасявайте да вземате решения.
Може би си мислите, че в случай че не вземате решения, няма да си навредите, само че грешите. Най-лошото нещо при взимане на решения е да НЕ ги вземате. Поради отсрочване, закъснение, съмнения...

6. Днес станете водач.
Понякога сте водач, от време на време зависещ. Може да сте водач на работата, зависещ вкъщи, или противоположното. Да сте водач няма нищо общо с позицията, която заемате. Кое отличава водача от подчинения? Отговорността. Научете се да носите отговорност и ще сте водач във всичко.

7. Усилията водят до резултати.
Само едно нещо води от нищо към нещо: напъните. Вършете нещо и ще си движите напред.
4 знака, че е време да измененията нещо в живота си
Ако смятате, че нещо не ви доближава и това ви нервира, тогава би трябвало деликатно да огледате живота си. Добрият психолог постоянно ще ви помо...
Прочети повече
8. Гледайте на себе си като на търговец.
Всички сме търговци и се “продаваме ” - когато отиваме на среща, когато аплайваме за работа. Бъдете откровени и открити. Не си губете времето с хора, които не харесвате.

9. Ако желаете да сте по-уверени, усъвършенствайте се.
Ако не вярвате в себе си, не търсете мотивиращи постове, диалози или книги. Работете върху това да сте все по-добри в нещо. Учете повече, търсете резултати, повтаряйте. Увереността ви ще се усилва последователно с всеки ден.

10. Ценете приятелите си.
Ние сме обществени животни. Ако сме сами, умираме по-рано. Бъдете благи с другите си и ги уважавайте. Не ги съдете и помнете, че всеки има своята история и своя живот.

 11. Не вярвайте на всичко, което виждате.
Живеем в свят, в който всичко крещи “Виж ме, виж ме! ” Всеки желае да притегли вниманието. Не вярвайте на историите за триумф, с които ви заливат в обществените мрежи. Там всички наподобяват съвършени, само че единствено извън. 

12. Щастието е избор.
Вие контролирате мислите си. Това значи, че вие решавате какво да вършиме с живота си. Ако сте недоволни, ядосани, комплицирани, повода е във вас. Мислите ли си “Не мога да съм благополучен. Искам да бъда богат, да имам хубава кола и огромна къща ”. А не може ли да сте щастливи с сегашния си живот? Зависи от решението ви.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР