Животът в космоса не е привилегия само на космонавтите. Напълно

...
Животът в космоса не е привилегия само на космонавтите. Напълно
Коментари Харесай

Колко струва да живеете в космоса?

Животът в космоса не е привилегия единствено на космонавтите.

Напълно реален вид е за елементарни жители, стига да имат задоволително пари за този вид развлечения.

Както можете да се досетите сами, има логичност животът в космоса да е безценен. Само превозването на багажа ви ще коства няколко милиона $.

SpaceX таксува по 4.57 млн. $ товари с тегло 830 кг. Ако решите да вземете цялата си къща, имате разполагаем услугите на United Launch Alliance. Можете да придвижи 19 000 кг против 109 млн. $.

Разбира се, цивилните астронавти може да пътуват с най-малко багаж. Това обаче не прави пътуването им кой знае какъв брой по-евтино.

Преди няколко години Virgin Galactic искаше по 250 000 $ на човек и то единствено с цел да ви води до ръба на космоса. Няма да напуснете неговите лимити. И това е промоционалната цена. Сега билетът коства близо 450 000 $.

Ако сте от хората, които желаят освен да отидат в космоса, само че и да останат да живеят там, ще би трябвало да заделите по-голям бюджет.

Колко коства да живеете на галактическа станция?

Преди време НАСА разреши на туристите да пътуват до космоса и да живеят на Международната галактическа станция. Офертата е за няколко дни престой.

През 2001 година Денис Тито - първият самофинансиран екскурзиант в космоса, похарчи 20 млн. $, с цел да осъществя тази своя фантазия, написа slashgear.com.

През 2019 година НАСА разгласи ценоразпис. В него една нощувка коства 35 000 $ на човек. В цената не са включени закуски, питиета или други улеснения. Отделно би трябвало да заплатите и 50 млн. $ на човек за самия път от Земята до космоса.

По-евтино ли е да живеете на Луната?

Луната е добра опция за всеки, който харесва каменистия ландшафт и не желае да се намира в летящ галактически транспортен съд. Тя обаче не е по този начин гостоприемна, колкото планетата Земя.

Животът в такава среда ще изисква много вложения във връзка с жилищния фонд, а също по този начин за доставките на храна и вода. Ще имате потребност и от съоръжение, което създава сила и О2.

Според изчисленията на НАСА от 2014 година, изпращането единствено на половин кг товар на Луната коства 1.3 млн. $. Така едно “лунно такси” почти ще излезе към 2 милиарда $.

Наемането на капсула за 6 индивида изисква спомагателни 456 млн. $ на година. Към това прибавете годишна такса от 7.3 милиарда $ за настаняване в лунна база с потенциал четирима души.

Оттам насетне остава единствено да предвидите разноските за храна и вода. Съответно 5.9 милиарда $ и 43 милиарда $.

С други думи, достигането до Луната, настаняването, храната, водата и достъпът до интернет (100 GB на месец) офромят бюджет към 57.8 милиарда $, сочат изчисленията на НАСА.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР