Животът става все по-динамичен, хората са все по-заети и не

...
Животът става все по-динамичен, хората са все по-заети и не
Коментари Харесай

15 жеста към другите, които ще подобрят и собствения ни живот – част I

Животът става все по-динамичен, хората са все по-заети и не обръщат внимание на дребните неща. Въпреки това би трябвало да знаете, че най-обикновен жест на добрина и състрадание може да ви извърши с възприятие на задоволство и естетика.

Според откривателите инцидентните жестове към другите освен усъвършенстват физическото ни богатство, само че и оказват помощ да гледаме по-позитивно на живота.

Не е наложително жестът да бъде огромен или да е обвързван с доста пари. По природа хората се нуждаем от връзка с другите, от обич и съчувствие. Затова се усещаме добре, когато даряваме на някого нещо, когато оказваме помощ безплатно. Добрата дума и положителният жест могат да имат чудотворна мощ и да основат резултата на „ предай нататък ”. Никога не е късно да започнете. Защо не още през днешния ден? Създайте си табиет да бъдете положителни. Каквото повикало, такова се обадило, споделили са хората. Доброто, което давате, рано или късно ще се върне при вас.

Вижте тези 15 простички жеста на добрина, които няма да ви костват нищо, а биха означавали доста за някого и биха могли да създадат и вас самите щастливи.

1. Усмихвайте се.

Усмивката е естествена хубост. Поздравете някого с усмивка и ще видите, че ще получите същото в отговор. Не единствено че ще извършите положително усещане, само че ще създадете въодушевление и причина за положителни взаимоотношения. Усмивката ще ви отвори доста порти, ще ви помогне да се сприятелите и да разширите обществения си кръг. Никой не обича постоянно нацупените и отрицателни хора.

2. Изразявайте любовта си.

Духовното е доста по-ценно от материалното в живота. Може да забравите някого, само че не и метода, по който ви е предиздвикал да се почувствате. Затова накарайте другите да се почувстват обичани, ценени, специфични – изключително околните си. 

3. Прощавайте.

Прошката не е лесна работа. Едно е да си мислиш, че си дал прошка, друго е в действителност да простиш от сърце и да продължиш напред. Казват, че това е най-голямото изкуство. Искат се храброст, висока добродетелност и необятна душа. Важно е обаче освен да се научите да простите на другите, само че и на себе си. Обичайте се повече, уважавайте се повече, не изпитвайте виновност, когато би трябвало да се освободите от отрицателно въздействие в живота си.

4. Отворете на някого вратата или задръжте асансьора.

Живеем в толкоз забързан свят, че задържането на една врата може да бъде рядко срещано събитие. Замислете се единствено какъв брой би ви коствало да го извършите и след това вземете поради обстоятелството, че в случай че всеки от нас задържи вратата единствено един път дневно за някого различен, се основава една невидима верига от взаимопомощ, която понижава груповото изпитание на хората, които така и така си имат задоволително доста задания. Нещо напълно дребно и на пръв взор нищожно, което обаче може да ни улесни живота.  

5. Занесете кафе на сътрудниците в офиса.

Простият жест, да занесеш на някого кафе сутринта, може да бъде най-хубавото нещо, което ще му се случи този ден. Подобен акт на внимание и грижа към другия ще усъвършенства успеваемостта на работното място и ще построи една другарска атмосфера.

6. Отстъпете място.

Следващия път, когато пътувате с градския превоз, отстъпете мястото си на някой по-възрастен. Това е превъзходен метод да покажете почитание и угриженост. Огледайте се в близост – може би тъкмо до вас стои права бременна жена или малко дете, които мъчно се държат на краката си.

Очаквайте продължението по-късно денем.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР