Животът след смъртта съществува. С това превратно съобщение излиза международен

...
Животът след смъртта съществува. С това превратно съобщение излиза международен
Коментари Харесай

Учени, начело с Родерик Гуидо, взимаха тъкани и органи от мъртъвци и сензационно доказаха, че има живот след смъртта

Животът след гибелта съществува. С това превратно известие излиза интернационален отбор от учени, които са изследвали работата на клетките след гибелта на организма. Според резултатите им даже и след края в тях не престават процеси с препредаване на генетична информация. Някои гени даже след гибелта усилват интензивността си, написа Блиц.

Учените от Барселона са работили върху проби от тъкани и органи, които са били извадени от човешки тела малко преди гибелта. Изследванията им са потвърдили, че гените в ДНК не престават да работят и след гибелта.

Разбирането на активността на гените дава на учените съвършено пояснение за това по какъв начин работи всяка клетка, тъкан и целият орган както при болест, по този начин и в обикновено положение.

" Съществува известна реакция на клетките след гибелта на индивида. Видяхме някои гени, които по-късно се активизираха. Това значи, че след гибелта в клетките продължава интензивност на равнище транскрипция ", разкрива пред BBC водещият проучването Родерик Гуидо.

Транскрипцията е развой в клетките, при който генетичната информация се " преписва " от ДНК-връзките в RNA. Този развой върви при всички живи организми, в това число при вирусите и бактериите.

Защо се стига до тази поссмъртна интензивност в клатките учените към този момент не могат да обяснят. Професор Гуидо има свое пояснение: " Предполагам, че това става поради прекъсването на кръвотока и главната смяна е хипоксията - дефицитът на О2. Но нямам за това никакво доказателство ", признава той.

Основният минус на проучването е фактът, че учените работят единствено с мостри, взети от телата най-много 24 часа след гибелта. За да могат проучванията да бъдат приложени в практиката, ще би трябвало по-дълбоко познаване на описаните процеси.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР