Животът ще ни върне прехласването по партията на промяната. Това

...
Животът ще ни върне прехласването по партията на промяната. Това
Коментари Харесай

Борисов: Василев и Петков са договорили режим на тока, от износител ще станем вносител

Животът ще ни върне прехласването по партията на смяната. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по мотив абсурда с Кирил Петков в Народното събрание поради точката за намаляването на нездравословните излъчвания в енергетиката от Плана за възобновяване и резистентност.

 „ Когато приказваме за Плана за възобновяване мачът е свирен, тъй като сметката е над  2300  мегавата излязоха от енергийната система и то единствено за две години, а зимно време стават 60 %. Това съобщи Бойко Борисов по време на брифинг в централата на партията.

Той акцентира, че постоянно е бил за зелената договорка.

„ Но ние инвестирахме милиарди, с цел да пазим природата. България е най-големия нефтен експортьор на ток, а ние от експортьор ще се превърнем във вносител. Честито на българския бизнес, тъй като имаме към 4 милиарда загуба на година. Мачът е свирен, това е завършено. Енергетиката на България през 2025 година ще се трансформира във вносител и в случай че си го представим през днешния ден, това е автоматизиран режим на тока. Това са предложили Кирил Петков и Асен Василев. Ние, българите, си получихме това, което си търсихме. При най-хубавата сметка, при 2019 година, ще остане дребната американска централа при тези сметки. Не можем да се сърдим на комисията, тя е водеща за зелената договорка. Една дума няма да чуете да кажа против комисията ”, съобщи Борисов.

„ Надали на Румен Радев ще му е прелестно по време на служебното държавно управление да му закичат закриването на енергетиката ”, добави той.

По думите му  2025 година централите ще бъдат затворени.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР