Животът с кучето има много предимства за вас самите, вашето

...
Животът с кучето има много предимства за вас самите, вашето
Коментари Харесай

Как да отучим кучето да се качва на масата

Животът с кучето има доста преимущества за вас самите, вашето семейство и вашето скъпоценно куче. Кучетата обезпечават компания, развлечение и безконечен източник на обич и лоялност. Множество изследвания даже демонстрират, че хората, които живеят с тях, са по-щастливи и по-здрави. Накратко, те са страхотни добавки към нашето всекидневие. Това е… когато се държат.

Малко неща са по-досадни или смущаващи от това, когато кучето ви скочи на масата по време на вечеря. Независимо дали пред посетители, семейство или просто самичък, куче, което скача на масата, е извънредно. Добрата вест обаче е, че е относително елементарно да го научите да не скача върху масата и има голям брой способи, които да дават отговор на вашия жанр на образование, желанията на кучешкото домакинство и личността на домашния любим.

Преди да започнете да го обучавате не скача на масата, ще би трябвало да съберете няколко съществени неща. Намерете място в къщата, където можете да поставите легло, сандък или постеля за кучета, които ще бъдат „ мястото “ на вашето куче. Това ще бъде някъде, където кучето ви се връща по команда, когато би трябвало да си почине, да се отпусне или като цяло да е отвън краката.

Ще ви би трябвало и селекция от вкусни лакомства и торбичка за лакомства, която обезпечава елементарен достъп за подготовка. Трябва да имате няколко разнообразни „ стойности “ на лакомствата, с цел да поддържате вашето куче заинтригувано и да гадае. Опитайте неща като дребни части гранули, бисквити, дребни кубчета сирене и нарязани части хот-дог или пържола. След като сте събрали инструментите си за сполучливо образование на кучета, е време да изпробвате един или повече от нашите способи по-долу!

Как да отучим кучето да се качва на масата

Кажете му да седне

 кучето Как да отучим кучето да се качва на масата фотография: pinterest

Започнете с кучето си в спокойна и позната среда като кухнята, предната стая или задния двор. Дръжте лакомство пред него и го повдигнете над главата му, до момента в който го движите обратно, примамвайки го в седнало състояние. След като той седне, незабавно дайте лакомството и го похвалете.

Добавете команда

 кучето Как да отучим кучето да се качва на масата фотография: pinterest

Повторете процедурата за примамване, до момента в който кучето ви реагира бързо на лакомството, сядайки съвсем незабавно, когато го държите над него. След като това се случи, прибавете командата „ седни “, до момента в който местите лакомството назад.

Повторете

Повторете, като употребявате командата „ седни “, като постепенно премахвате примамката да държите лакомството, до момента в който не седнат по команда, без да употребяват лакомство като стръв. Повторете тази команда в голям брой среди, с възходящи равнища на разпръскване, с цел да увеличите реакцията и да затвърдите командата на кучето.

Създайте му „ място “

 кучето Как да отучим кучето да се качва на масата фотография: pinterest

Определете място в къщата, където кучето ще отиде, когато би трябвало да си почине, да се отпусне или да бъде надалеч от паниката. Това място би трябвало да е комфортно и безвредно, с играчки наоколо. Това „ място “ не би трябвало да се смята за наказване. Вместо това, мястото на вашето куче ще бъде сходно на личната му стая за кучета, където то може да се забавлява с лакомство, играчка или дъвчене.

Примамете го към мястото

Започнете да обучавате кучето си, като хвърлите или хвърлите малко лакомство на мястото му. След като кучето ви е на постелката или леглото, дайте още едно лакомство и хвалба.

Практикувайте

 кучето Как да отучим кучето да се качва на масата фотография: pinterest

Повторете и практикувайте с кучето си, като премахвате първичното мятане на лакомство понякога, по-късно изцяло, до момента в който то отиде на мястото си единствено по команда. Награждавайте и хвалете кучето си, когато си легне в леглото. Ще желаете постепенно да удължите времето, в което те остават неподвижни в леглото си, преди да ги премиите с лакомство. Ако вашето куче знае „ остани “, можете също да употребявате тази команда, с цел да го накарате да остане на мястото си.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР