Животът с диабет тип 2 принуждава много хора да коригират

...
Животът с диабет тип 2 принуждава много хора да коригират
Коментари Харесай

Кога да се храним, ако имаме диабет тип 2

Животът с диабет вид 2 принуждава доста хора да поправят метода си на живот и питателните си привички, тъй като равнищата на кръвната захар и инсулина би трябвало да се поддържат непрекъснати, и постоянни. Според скорошно изследване пациентите с диабет вид 2, които лимитират храненето си до избрани часове от деня, имат по-малко внезапни пикове и спадове в метаболитното си здраве.
 Плодове, зеленчуците и по какъв начин потреблението им ни защищава от диабет
Плодовете и зеленчуците - най-хубавата отбрана от диабет

Какво още може да ни е от изгода

В изследването вземат участие 14 индивида с диабет вид 2, които са били подложени на 3-седмична лимитирана във времето хранителна диета, която поддържа дневния банкет на храна в границите на 10-часов интервал, научаваме в обявата на.

Заключенията от изследването са, че пациентите с този режим са имали по-добре следени равнища на глюкоза и са прекарали повече време с естествени равнища на кръвната захар спрямо времето, когато са яли в границите на най-малко 14 часа или повече.
 Снимка 584322

Все отново изказванието, че инсулиновата сензитивност на пациентите с диабет вид 2 се усъвършенства посредством лимитирано във времето хранене не е дефинитивно, означават учените в изследването.

Според тях слагането на времето за хранене в часови рамки оказва помощ за основаването на безвреден и ефикасен метаболитен темп в тялото, който поддържа здравословни равнища на кръвната захар през целия ден, които се придвижват и на идващия ден.
 Снимка 584323

" Проучването откри, че ограничението на храненето до 10-часов прозорец води до намалени 24-часови равнища на глюкоза ", изяснява доктор Майк Бол пред Eat This, Not That.
 Диетите, отслабването и за какво е добре да редуваме разнообразни хранителни режими
Защо е добре да редуваме диетите

И по този начин ще отслабнем, потвърдено е

В разбора съществуват и някои пропуски, които би трябвало да бъдат регистрирани. " В един случай имаше непълни данни заради механически проблеми, тъй че бяха оценени единствено данни на 10 от доброволците ", показва Бол. Някои от участниците в изследването пък са приемали медикаменти за намаление на кръвната захар.
 Снимка 584321

Д-р Бол обаче акцентира, че " периодическото недояждане може да докара до загуба на тегло, което може да бъде от изгода за хората с диабет вид 2 ".
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР