Животът продължава, за COVID научихме достатъчно и можем да се

...
Животът продължава, за COVID научихме достатъчно и можем да се
Коментари Харесай

Д-р Гергана Николова, БЛС: Няма повишаване ръстът на пациенти с COVID-19 в тежко състояние

Животът продължава, за Коронавирус научихме задоволително и можем да се справяне с неговото диагностициране. Това сподели в Сутрешния блок на Българска национална телевизия доктор Гергана Николова - общопрактикуващ доктор и член на УС на БЛС, в отговор на въпрос за какво бяха отворени нощните заведения едвам дни откакто имаше заповед за тяхното затваряне. Министерството на здравеопазването се мъчи да откри метод да спре разпространяването на вируса. Трябва да се откри някакво равновесно състояние, би трябвало да има баланс в системата и непрестанно да ограничаваме хората. Това е една въздушно-капкова зараза - какво да създадем, да спрем да дишаме, запита риторично доктор Николова. Тя моли да се съблюдават противоепидемичните правила - да се съблюдава отдалеченост, постоянно да се мият ръцете и да употребяваме дезинфектанти. При въздушно-капкова зараза множеството хора ще срещнат вируса и огромна част от тях ще се заразят, предвижда

Успокоителното е, че няма повишение растежът на пациентите в тежко положение, на пациентите, които са интубирани, а процентът на умряли се резервира, означи доктор Николова. По думите й е значимо да се разбере, че позитивният PCR тест " към момента не значи заболяване. Трябва да имате и клиника - би трябвало да имате температура, болежка в гърдите, кашлица. Тогава ще стартираме да вършим някаква терапия и ще разграничим дали индивидът има носителство или е болен, изясни тя.

Вирусът съществува, само че това не трябва да се трансформира в боязън, който да ни пречи да живеем. Трябва да се съобразяваме с обстоятелството, само че не и да не излизаме на открито, с цел да не се заразим, прикани общопрактикуващият доктор доктор Гергана Николова. По думите й персоналните лекари би трябвало да имат опция да назначават PCR проби, тъй като към тях се обръщат пациенти със признаци и са били с контакт със инфектиран или болен.

Трябва да имаме права да назначим теста, би трябвало да има пункт, към който да ви насочим, с цел да се направи този тест. Ако има пациент, който не е добре и няма персонален доктор, той би могъл да се самонасочи към този пункт, в случай че знае къде се намира, прикани доктор Николова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР