Животът поскъпва още, показват . 2432 лева са нужни на

...
Животът поскъпва още, показват . 2432 лева са нужни на
Коментари Харесай

КНСБ: 2342 лв. са нужни на месец на 3-членно семейство


Животът нараства още, демонстрират . 2432 лв. са нужни на едно 3-членно семейство месечно, с цел да живее и заплаща сметките си. За самичък човек сумата е 1351 лв.. За година приходът необходим за прехрана е повишен с близо 18 на 100.

Данните на синдиката сочат още, че съществени артикули и услуги у нас са поскъпнали повече в сравнение с в Евросъюза. Цената на свинското месо е скочила с над 29 на 100, до момента в който в Европейски Съюз с 18,4%.

Сирената са нараснали цените си с 38,4 у нас, при растеж от близо 27 на 100 в Съюза. Драстична е разликата и при яйцата. Лекарствата, топлоенергията и водоснабдяването в България също са повишили цените си повече.

Домакинството на Теодора Иванова, в което има и малко дете, регистрира, че инфлацията изяжда от ден на ден приходите им.

„ Хранителните артикули сигурно много нарастнаха, също медикаментите, памперси общо взето всичко ужасно доста се е качило “, съобщи тя.

Анализите на синдиката сочат, че издръжката на живот става все по-висока на фона на приходите в страната и че високата инфлация притиска съвсем всички семейства.

„ Българите обедняха, без значение дали работят на междинна заплата, на по-малка от междинна заплата, на минимална заплата. Всички растежи, които бяха направени от частния бранш и държавния бранш не са задоволителни да покрият повишаването на главните артикули от потребителската кошница “, съобщи основният икономист в КНСБ Любослав Костов.

Според профсъюза по-сериозното повишаване на някои артикули у нас по отношение на Европейския съюз се дължи на спекулативни практики, само че и на справедливи аргументи.

„ Опитът на всички производители, изключително на хранителни артикули, да вкарат оптималната част от ценовите равнища на еноргоносители и други увеличени разноски за производител в пазарната цена “, съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров.

КНСБ упорства минималната заплата, която тласка нагоре и другите хонорари, да стане от 780 в този момент на 850 лв. с приемането на бюджета за тази година. А следващата година с въвеждането на еврото тя да стигне 1000 лв.. На по-високи приходи се надява и фамилията на Теодора Иванова.

„ Мисля, че всички ги затруднява, колкото и висок стандарт да имат. Както всичко се качва, в реда на нещата е и заплатите да се кача “, счита тя.

Работодателите към този момент оповестиха, че се надяват да съумеят да усилят заплатите най-малко с растежа на инфлацията през годината
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР