Животът ни е поредица от различни важни събития, като тръгване

...
Животът ни е поредица от различни важни събития, като тръгване
Коментари Харесай

Омъжваме се по-рано и живеем по-дълго от мъжете

Животът ни е поредност от разнообразни значими събития, като потегляне на учебно заведение, нахлуване в зрелост, овакантяване на дома на родителите и започване на работа, подписване на брак, развъждане на деца, пенсиониране..., само че съществуват огромни разлики сред дамите и мъжете.

Анализът демонстрира, че в Европейски Съюз през 2017 година дамите са напуснали дома на родителите си на по-ранна възраст от мъжете (средно - 25 години за дамите и 27 за мъжете).

Във всички страни членки дамите подписват брак по-рано от мъжете, като през 2016 година разликата във възрастта при подписване на първи брак е над 3 години в България, Румъния и Гърция, а в Ирландия (2015 г.), Португалия и Обединеното кралство (2015 г.) - по-малка от 2 години.

 двойка

Що се отнася до междинната възраст на дамите при раждане на първо дете - през 2016 година в Европейски Съюз тя е 29 години, като варира от към 26 години в България и Румъния до 31 години в Испания и Италия.

Друга основна разлика сред дамите и мъжете е продължителността на живота. Във всички страни членки дамите живеят по-дълго от мъжете - през 2016 година в Европейски Съюз междинната възраст е 83.6 години за дамите и 78.2 години за мъжете с разлика от 5.4 години.

Сред страните членки разликата във възрастта на дамите и мъжете варира от 10 - 11 години в Латвия и Литва до под 4 години в Дания, Ирландия, Малта, Нидерландия, Швеция и Обединеното кралство.

Вижте още 10 занимателни, само че действителни разлики сред мъжете и дамите >>>
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР