Животът на всяка една жена е една вечна борба. Жените

...
Животът на всяка една жена е една вечна борба. Жените
Коментари Харесай

Как Бог създал жената? Притча, която трябва да прочетете

Животът на всяка една жена е една безконечна битка. Жените се тези, които отглеждат децата в едно семейство, които се грижат домът да е спретнат, които имат задачата трапезата у дома да е поставена. И от горната страна на всичко това те съумяват да грейнат от благополучие, обич и наслада на секундата, в която виждат обичания, децата или околните си. И тъкмо там е силата на дамата – в нейната очарователна усмивка. Усмивка, която нерядко служи и за маска. А зад маската се таят и болежка, и тъга, и горест.

Но дамата е привикнала да се бори постоянно и даже най-големите трудности не са в положение да я откажат, в случай че е решила нещо. Готова е да се лиши от всичко, с цел да може дребната ѝ щерка да облече нова рокля, а по-големият батко да получи по този начин мечтаната футболна топка. Жената е това, което кара света да се върти. Но по какъв начин ли е почнало всичко?

Ето какво споделя една алегория: „ Бог работил до късно на шестия ден, с цел да сътвори дамата. Към него се доближил един и полюбопитствал за какво отделя толкоз време за една жена. „ Защото би трябвало да се съобразя с над 200 условия. Тя би трябвало да се мие елементарно, само че да не е пластмаса, да има над 200 преносими елементи и освен това да се движи грациозно. Трябва да се лекува сама, като е болна. Да работи по 18 часа на денонощие. Необходимо е да има единствено две ръце, само че да може да прегръща с тях по едно и също време няколко деца, и то по този начин да ги прегръща, че да излекува всяка болежка, без значение дали е душевна или са си блъснали коляното. Тя ще е нежна, само че и мощна. Ще може да мисли, да се аргументира и да убеждава. Ще наподобява ранима, само че в нея ще има огромна мощност. И въпреки всичко има един минус. “

Ангелът попитал какъв е той и получил отговор от Бога: „ Тя не си знае цената. “

Още от Любопитно

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР