Животът на словашкия премиер Роберт Фицо вече не е в

...
Животът на словашкия премиер Роберт Фицо вече не е в
Коментари Харесай

Словакия: Животът на премиера Фицо вече не е в опасност след стрелбата, каза министър

Животът на словашкия министър председател Роберт Фицо към този момент не е в заплаха след опит за ликвидиране, сподели вицепремиерът Роберт Калинак.

„ Той излезе от непосредствената опасност за живота си, само че положението му остава съществено и се нуждае от интензивни грижи “, сподели Калинак, най-близкият политически съдружник на Фицо, пред кореспонденти в неделя.

Въоръжен мъж простреля Фико няколко пъти предходната седмица при нахлуване, което раздруса целия свят, а държавни чиновници споделиха, че животът му е в заплаха.

Инцидентът стана, до момента в който словашкият водач поздравяваше последователи след държавно съвещание в централния град Хандлова.

Фико претърпя петчасова интервенция в същия ден, в който беше прострелян, както и втора процедура в петък в болница в централния град Банска Бистрица.

„ Можем да считаме положението му за устойчиво с позитивна прогноза “, сподели Калинак пред болничното заведение и добави: „ Сега всички се усещаме малко по-спокойни. “ Калинак означи, че Фицо ще остане за момента в...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР