Животът на рок звездите може да бъде странен, особено когато

...
Животът на рок звездите може да бъде странен, особено когато
Коментари Харесай

Най-дивите рок истории

Животът на рок звездите може да бъде чудноват, изключително когато към него се прибавят огромни суми пари и безкрайни празненства. Много известни рокзвезди – в това число Ози Озбърн, барабанистът на Led Zeppelin Джон Бонъм и други – даже могат да се считат за късметлии, че са се отървали относително невредими като се има поради количеството кавги на сцената и отвън нея, които са имали по пътя си.

По-долу ви представяме някои от най-дивите и странни истории от турнета в историята на рок музиката.

 Ozzy Osbourne 1982

Докато е на сцената по време на осъществяване в Де Мойн, Айова, на 20 януари 1982 година, Ози Озбърн съгласно известията отхапва главата на прилеп, който някой от публиката хвърля на сцената. Озбърн взема решение, че той е гумен, по тази причина го подвига и забива зъби в него – само че се оказва, че прилепът си е същински.

„ Веднага обаче почувствах, че нещо не е наред. Нещо е доста неверно “, написа Озбърн в записките си „ Аз съм Ози “. „ Като начало, устата ми незабавно се изпълни с тази топла, лепкава течност с най-лошия послевкус, който можете да си визиите. Усещах по какъв начин оцветява зъбите ми и се стича по брадичката ми. След това главата в устата ми се раздвижи. О, не, помислих си. Нали не изядох преди малко шибан жив прилеп?! “

По-късно Озбърн е откаран в незабавното поделение, където доктор удостоверява, че прилепът въпреки всичко е бил същински и има риск рокзвездата да се разболее от бяс. До края на турнето Ози би трябвало да получи серия от инжекции от лекарите като защитна мярка против вируса.

По време на американското турне на The Who, в зала Филмор Ийст в Ню Йорк през май 1969 година на сцената се качва служител на реда в цивилно облекло. Той се втурнал към английската рок група и се опитал да изтръгне микрофона от артиста Роджър Долтри, с цел да ги предизвести за пожар в прилежащата зала.

Но Долтри не видял дима – нито пък схванал, че мъжът в действителност е част от органите на реда. Той почнал да се бие с него, а по-късно в мелето се присъединил и китаристът Пийт Тауншенд.

„ Имаше заповед за арест за мен и Пийт, тъй като изритахме служител на реда от сцената “, споделя Далтри през 2018 година пред Yahoo. „ Той беше в елементарни облекла. Изтича на сцената, до момента в който бяхме по средата на „ Томи “, и ми взе микрофона. Пийт пристигна и го наритахме. “

За благополучие и на двамата, в последна сметка обвиняванията са свалени.

 Chateau Marmont Hollywood (15061611393)

Шато Матю

Около 1968 година се твърди, че барабанистът на Led Zeppelin Джон Бонъм е карал мотоциклет Harley-Davidson – подарък, който получил от групата за 25-ия си рожден ден – през коридорите и фоайето на именития Шато Матю в Лос Анджелис, като е разрушил килима на хотела със следи от гуми. Той повтаря каскадата още веднъж в хотел Континентал Хаят Хаус и в Андес Уест Холивуд. Междувременно се счита, че Робърт Плант крещи прословутата си имитация „ Аз съм златен господ! “ от балкона на един от тези хотели, до момента в който Бонъм вилнее вътре.

През 1972 година китаристът на Rolling Stones Кийт Ричардс и саксофонистът Боби Кийс подпалват истинското имение Плейбой в Чикаго, до момента в който двойката се забавлява на празненство.

„ Успяхме да подпалим банята в имението. Не забелязахме, че завесите са се запалили, до момента в който седяхме на тоалетната и пушехме “, споделя Ричардс пред NPR през 2015 година За благополучие постройката остава непокътната и даже е оповестена за продажба през 2018 година за благозвучните 3,7 млн. $.

През 2002 година Oasis са на турне в Германия, когато трима от членовете на групата, в това число вокалистът Лиъм Галахър, влизат в сериозен варгал в нощния клуб Байеришер Хоф в Мюнхен.

Според известията 80 служители на реда са били извикани, с цел да възстановят мира и да прекратят мелето, а Галахър е изгубил няколко зъба по време на багра, вследствие на който са задържани петима души (включително и вокала и двама други членове на групата), наложена е санкция от 50 000 евро и са анулирани две дати от турнето.

През 2018 година Лиъм декларира пред The Guardian: „ Спомням си, че седяхме под балкона, когато защитата ни внезапно просто ни хвана за вратовете и ни повлече през масата, а в идващия миг от балкона от горната страна някакъв пич хвърли една стъклена маса, която щеше да падне върху главите ни, само че защитата ни издърпа, другояче можеше да ни отрепе. И тогава се почна. “

По време на турнето на Van Halen през 1982 година рок групата прибавя дребна (но в този момент към този момент емблематична) детайлност към договорите си с уредниците на концертите им – групата желае купа с бонбонки M&M’s, само че с спогодба: „ Да няма безусловно никакви кафяви “.

Макар че това на пръв взор примадонско искане несъмнено е предизвиквало смях през годините, то в действителност е много мъдро. За групата то като тест, с цел да се увери, че уредниците на концерта им са прочели деликатно контракта и го следват прецизно.

„ Имаше толкоз доста съоръжение и толкоз доста човешки същества, които да го създадат да действа “, изяснява вокалистът Дейвид Лий Рот в мемоарната си книга „ Луд от жегата “. „ Когато се разхождах зад кулисите, в случай че видех кафяви M&M в купата, карах незабавно да се ревизира цялата продукция. И – гаранция – ще се откри някаква техническа неточност. Те не са прочели контракта. Гарантирано ще се натъкнем на проблем. “

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР