Животът на костенурката Джонатан несъмнено е по-различен от нашия и

...
Животът на костенурката Джонатан несъмнено е по-различен от нашия и
Коментари Харесай

Как се забавлява една 190-годишна костенурка

Животът на костенурката Джонатан безспорно е по-различен от нашия и най-вероятно даже е бил по-интересен. Все отново той е най-старото живо сухоземно животно със своите към този момент навършени 190 години. Дори може да се похвали и с това, че е част от Рекордите на Гинес.
 Джонатан и костенурката, която е на 190 години и е най-възрастната от типа си
На какъв брой години е най-възрастната костенурка в света

Джонатан е претърпял доста неща

Произходът на Джонатан е от Сейшелите, само че от 1882 година насам живее на отдалечения остров Света Елена, ситуиран посред Южния Атлантически океан. Смята се, че костенурката е родена при започване на 1800 година, като точната ѝ дата на раждане обаче не е известна. Въпреки това се счита, че е на към 190 години, съдейки по физическото ѝ здраве и ранни фотоси.

Любопитно е, че съгласно някои учени Джонатан може би дори е на 200 години, защото информацията по отношение на идването му на остров Света Елена не е точна и няма действителни данни за раждането му. Според резултатите от анализирането на черупката му, при идването си на острова той е бил изцяло зрял и минимум на 50 години.

Интересно е също, че по време на съществуването на костенурката са се случили две международни войни, промяната на 69 президенти в Съединени американски щати, както и изобретяването на радиото, телефоните, тв приемниците, интернетът и колите.

И тъй като Джонатан е обичан член на своята островна общественост и неин най-възрастен гражданин, хората, които се грижат за него, провеждат празненство, с което да отбележат 190-ия му рожден ден.

Партито, което е траяло цели три дни, е почнало на 2 декември с същинско угощение за Джонатан. Освен че си е похапнал на воля от обичаните си зеленчуци и друга здравословна храна, той е получил и торта, както и свои ария и видеоклип за рождения си ден.
 Костенурката Хоуп, която е била избавена от посягане на контрабандисти и заживява втори живот на ролери
Костенурката, която заживя втори живот... на ролери

И в този момент е по-бърза от останалите от своя тип

Изненадите обаче надалеч не свършват дотук. Събитието е било маркирано също и с плакати, прославящи живота на Джонатан, които са били изложени на територията на дома му, написа People.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР