Животът на домашните ни котки е изпълнен с вълнения и

...
Животът на домашните ни котки е изпълнен с вълнения и
Коментари Харесай

Лечебни храни за котки: какво не знаем?

Животът на домашните ни котки е изпълнен с безредици и игри. Понякога обаче те се разболяват и би трябвало да се погрижим за тяхното здраве по допустимо най-хубавия метод. С оглед на това от Royal Canin сътвориха с разнообразни здравословни проблеми като затлъстяване, диабет, уринарни проблеми, кожни проблеми, бъбречни болести, стомашно- чревни проблеми и други. Съществуват специфични храни за подрастващи котенца, възрастни котки, котки, живеещи на закрито, котки, живеещи навън, персийски, сиамски и други котки, които могат да бъдат причислени към една или друга категория.

Лечебни храни за котки с бъбречни проблеми

Бъбречните болести са постоянно срещано здравно положения при котките. Работата на бъбреците е да отстраняват отпадъчните артикули от кръвния поток. Първичните отпадъчни артикули, които отстраняват, са резултат от протеиновия метаболизъм. Протеинът съдържа обилни количества азот и фосфор, а отпадъчните артикули, които се натрупват в тялото при бъбречно заболяване, са с високо наличие на азот и фосфор. Тези отпадъчни артикули карат котките да се усещат зле. Следователно, диетите за бъбречни проблеми са с ниско наличие на протеини, с цел да се понижат равнищата на тези отпадни артикули и също по този начин да се понижи „ натоварването " на бъбреците. Също по този начин формулата на тази диета включва и понижено количество фосфор и протеини с високо качество, които ще накарат вашето коте да се усеща по-добре.

Храни за котки с диабет

Диабетът също е публикуван здравословен проблем при котките. Промяната на диетата е основата на лекуването. Диабетът е заболяване, което се характеризира с високи равнища на кръвната захар. Котешки диети, предопределени за лекуване на диабет, съдържат въглехидрати с невисок гликемичен показател, което разрешава да не се доближават доста високи пикови равнища на кръвна захар незабавно след хранене. При някои котки е допустимо да поддържате положението диабет единствено със профилирана храна за диабетични котки. За благополучие множеството котки с диабет не са придирчиви към храната, както тези с бъбречни проблеми.

Котки с чревни проблеми

Котките с разнообразни стомашно-чревни болести или хранителна нетърпимост могат да проявят хронична интермитентна диария, повръщане, загуба на тегло, неприятен вкус или композиция от тях. Най-основният метод за лекуване на тези проблеми е посредством смяна на диетата. Някои котки може да реагират на диети за сензитивен корем, които са елементарно смилаеми или пък диети с подбрани и хидролизирани съставки, които не нервират стомаха.

Котки с уринарни проблеми

Заболяванията на долните пикочни пътища при котки (FLUTD) могат да са разнообразни. Някои от тях включват и котешкия идиопатичен цистит или така наречен инфектиране на пикочния мехур с неуточнен генезис. Често клиничното проявяване на болесттите на долния уринарен тракт включват болежка в пикочния мехур, постоянно уриниране на разнообразни места, формиране на пикочни кристали и камъни, които в някои случаи може да бъдат животозастрашаващо положение, в случай че запушат пикочните пътища. Въпреки че аргументите за положението са спорни, множеството специалисти считат, че диетата играе основна роля.

Благодарение на лечебната храна, ще се разтворят струвитните уролити и ще предотврати повторната поява на калциево - оксалатните кристали. Също по този начин уринарната средата ще стане неподходяща за тяхното следващо формиране и домашната ви котка няма да бъде изложена на подобен риск от развиване на уринарни проблеми. Всичко това ще ѝ бъде спестено, единствено тъй като храната е била подобаваща за този вид здравословни проблеми.

Лечебни храни за котки с проблематична четина и кожа

Котките имат прелестна четина, която може да бъде мека и гладка. Дали ще е такава обаче зависи от питателните субстанции, с които е хранена. Специфични храни, съдържащи подбрани протеини, както и EPA и DHA, съумяват да обезпечат на котетата с проблематична кожа и четина нужните субстанции. Кожата на котките е естествена преграда за отбрана и нейното положение не трябва да се неглижира. Същото се отнася и за козината на четирикраките ни любимци.

Преди да изберете някоя от гореизброените лечебни храни за котки, наложително би трябвало да се консултирате с вашия ветеринарен доктор, който да ви даде ясна тенденция какво тъкмо е належащо на вашето коте и какво е здравословното му положение.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР