Животът на човечеството в последните десетилетия наистина се променя със

...
Животът на човечеството в последните десетилетия наистина се променя със
Коментари Харесай

Жената, която е трябвало да изслушва или да се пенсионира на 32

Животът на човечеството в последните десетилетия в действителност се трансформира със скоростни темпове. Това важи освен за обществения живот, само че и за настройките и вярванията на хората (макар и нещата да са взаимно свързани). Така че, разумно е някои от предишните схващания и вярвания да ни се костват странни от модерна позиция.
 Звездите, техните чиновници и странните и нелепи условия, които им слагат извесните персони
Прищевките на звездите, за които даже наемат хора

Когато си богат може да си разрешаваш всичко

И в случай че да вземем за пример 60-те години на предишния век не ни се костват чак толкоз далечни като време, то тогавашният метод на мислене на хората сигурно ще ни се стори прекомерно непознат. Това са времена, в които всеобщо се е вярвало в странни, даже много диви теории, свързани с всичко - от обществените науки, до здравето и технологиите.

Но в случай че е мъчно да се обхване цяло десетилетие, то от Stars Insider дават опция да надникнем най-малко в фамилния живот през 60-те и - с откритите му навици и мястото на дамата в обществото.

Днес дамите живеят в много по-свободни за самите тях времена. Затова е мъчно си показват, че е имало интервал, в който дамата е била възпитавана в безмълвие и смирение. Защото всичко, което брачният партньор прави или споделя е от първостепенна значимост. На брачната половинка се пада задачата просто да изслушва.
 Снимка 604412

За неща пък като брачно обезчестяване въобще не е можело да става и дума. Това освен, че е било невероятно, само че в случай че една жена откаже секс на своя брачна половинка си, то това е задоволително съображение за бракоразвод.

Всичко това евентуално е произтичало от обстоятелството, че брачният партньор е този, който би трябвало да обезпечи финансовата непоклатимост (и който надлежно се труди от заран до вечер). А брачната половинка просто би трябвало да поддържа дома чист и спретнат за своите половинки.

Ето за какво на необвързаните дами не се е гледало с положително око. Те не са имали право да имат кредитни карти, освен тъй като няма по какъв начин да им се гласоподава доверие, само че и тъй като единствено брачен партньор е могъл да подпише нужните документи и заявки в банката.

Ако въпреки всичко дамата е работеща и да вземем за пример е избрала забавната специалност на стюардеса, то тя безусловно е трябвало да я напусне при навършване на 32 години. Защото към стюардесите е имало високи физически стандарти, с целящи да поддържат имиджа и статуса на самолетната компания.

Правилото за пенсониране на 32 години е важало до 1972 година
 Снимка 604413

Любопитни са и схващанията за бременните дами. Важно предписание е било те да заобикалят наддаването на тегло. Максимума е бил към 20 кг, освен това по лекарска рекомендация. Бременните дами даже са насърчавани да пропущат обяда и да ядат обезмаслени млечни артикули.

Ако страдат от запек пък, се е вярвало, че запалването на цигара може да им позволи казуса. И тъй като хормоните на бремеността въздействат освен върху физиката, само че и върху психическото положение и държание, то дамата, която чака дете, никога не трябва да взима значими житейски решения. Като да вземем за пример да подстриже косата си.

Новороденото бебе пък е трябвало много бързо да се приспособи към общия фамилен живот. Особено що се отнася до питателните привички на фамилията. Приблизително до навършването на девет седмици, то би трябвало да яде същите храни като всички останали.
 Vennbahn, Германия, Белгия, Люксембург и една от най-странните граници е Европа
Една от най-странните граници в Европа

Когато Германия, Белгия и Люксембург са на крачка разстояние

Родителите са насърчавани и да не се грижат за бебето си през нощта, при положение, че плаче, защото това ще го научи, че може да има всичко, което изиска, когато пожелае.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР