"Животът на чернокожите има значение", обяви Европейският парламент в приета

...
"Животът на чернокожите има значение", обяви Европейският парламент в приета
Коментари Харесай

ЕП: Животът на чернокожите има значение

"Животът на чернокожите има значение ", разгласи Европейският парламент в призната нощес резолюция, предадоха Франс прес и ДПА. Тя поде възгласа на зародилото в Съединените щати и популяризирало се в целия свят придвижване против расизма и полицейското принуждение. Резолюцията бе призната от Екологичен потенциал с 493 гласа "за " при 104 "против " и 67 "въздържал се ".

В текста търговията с плебеи е квалифицирана като "престъпление против човечеството ". Европарламентът "осъжда остро ужасната гибел на Джордж Флойд в Съединените щати, както и сходните убийства на други места по света ". Той показва поддръжка за демонстрациите напоследък против расизма и дискриминирането и осъжда "белия супремасизъм във всичките му форми ". Евродепутатите порицават полицейското принуждение против "мирни стачкуващи и американски публицисти ", както и "подстрекателската изразителност " на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Расистките и ксенофобските изказвания не са независимост на словото, се акцентира в резолюцията, представена от Франс прес.

Хиляди на митинг против расизма в Берлин

Някои евродепутати разкритикуваха европейските институции, че техният персонален състав не е задоволително разнороден, отбелязва ДПА.

,,Единни в многообразието ", споделяме ние в Европейски Съюз ", съобщи нидерландката Самира Рафела от демократичната група "Обнови Европа ", визирайки мотото на съюза.

Да превърнем думите в каузи. Институциите (на ЕС) се нуждаят от фундаментална смяна, прикани Рафаела, която е първият нидерландски евродепутат от афро-карибски генезис.

Само 3% от 705-имата членове на Екологичен потенциал не са бели, при изискване че 10 на 100 от популацията на Европейски Съюз са представители на такива малцинства, означи говорителката на Европейската мрежа против расизма Джорджина Силклоси. Тя разяснява пред ДПА, че до момента в който европейските институции упорстват за по-голямо тъждество сред половете, то етническите малцинства са подценени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР