Животът на бързи обороти й е познат отдавна. Повече от

...
Животът на бързи обороти й е познат отдавна. Повече от
Коментари Харесай

Мартина Ганчева от Събуди се: Баланс по време на обрати

Животът на бързи обороти й е прочут от дълго време. Повече от 10 години е публицист и преводач. А пристрастеността й към литературата, пътешествията, фотографията и танците е с още по-далечна дата. Изглежда вродено умеенето й да намира точния миг за всичко. Когато желанието се ражда в сърцето, времето като че ли единствено я намира.

Графикът обаче се пренарежда коренно, а равновесието става все по-сложна задача. От уюта на дребните бягства, уикендите влизат под светлините на прожекторите.

За дните на комплицирания баланс приказва Мартина Ганчева. Водещата, с която феновете на NOVA се разсънват в неделя.

 Мартина Личен списък

Срещаме се след ефира на „ Събуди се “ и чаках да те видя изтощена. Сякаш имаш сила и за двете ни. Как го постигаш?

С усмивка, положително въодушевление и мощно кафе. Харесва ми това, което върша. Затова имам заряд.

Връщам те единствено два месеца обратно, по същото време… Какво правеше тогава? Подготвях се за огромна смяна, която се случи.

От кое трябваше да се лишиш и кое искаше да задържиш непременно? Животът е цялост от благоприятни условия. Ние избираме кои да сбъднем. Радвам се, че до момента животът ми е поднасял избора „ и-и “, а не „ или-или “. Не ми се е налагало да се откажа от нещо, с цел да имам друго.

 Мартина Личен списък

Промяната за мен е метод да се събудя, да се опозная, да се видя в друга светлина. Да изляза от зоната си на комфорт. И това е ужасно, въпреки че първоначално е малко плашещо.

Някой опитвал ли се е да те убеди, че салдото е вероятен? Нямам потребност от убеждения. Баланс съществува във всичко, само че в никакъв случай не е съразмерен, не е 50 на 50. Точката в никакъв случай не е по средата.

А все по-модерна става философията на бавното живеене. Умееш ли го?

Не обичам да се усещам притисната от фактора време. Дали умея бавното живеене? Всички го умеем! И аз го избирам. Единственото изключение върша за работата си, тъй като тя изисква експедитивност и реакция.

 Мартина Личен списък

Ако не беше по този начин, може би нямаше и да ми харесва!:-]]] Но във всички други обстановки обичам бавния живот – мудна храна, постепенно кафе….. сладкото бездействие. Италианците са го измислили – dolce far niente!

От всичките си персонални и професионални увлечения, къде усещаш най-точно зоната си на комфорт?

Всяко от заниманията, от нещата, които върша е зареждащо, тъй като е контрастно на другото. Нещата, които върша, малко си наподобяват. Динамиката на танците и на работата да вземем за пример нямат общо между тях. Но тъкмо този контрастност зарежда.

 Мартина Личен списък

За да има заряд, би трябвало да има два полюса. Не знам на кой полюс съм, зависи от деня. Клоня ту към единия, ту към другия…..

Най-важното е, че постоянно имаш авариен вид. Ако думите, да вземем за пример, те изоставен, спасението е във фотографията или пък в танците. Има ли такива дни – дни, в които ти се мълчи?

О, да, всеки има потребност да помълчи. Всеки има потребност от своите дребни бягства.

А когато си на екран?

 Мартина Личен списък

Когато съм на екран, съм щастлива, тъй като множеството думи изричат моите събеседници. Имам привилегията да ги представям, а не да споделям единствено свои мисли пред зрителите….

Кой е най-честният метод към всеки посетител? Има ли подобен?

Първото най-важно нещо е водещият да накара индивида против себе си да се отпусне, да се успокои. Да не помни, че към него има камери и доста хора го гледат, без той да ги вижда. Дори сътрудници с голям опит, които работят зад камера от години, се тормозят, когато застанат пред обектива. Какво да кажем за хора, които изобщо не са стъпвали в телевизионно студио….

 Мартина Личен списък

Идва Коледа. Времето на огромните фантазии. Кои са твоите? Всеки ден някъде по света честват. Не е нужно да е Коледа, с цел да мечтаем. Трябва да ни е хубаво всеки ден. Да ценим усмивките и да спрем да се вглеждаме в досадни детайлности! Мечтая да обиколя Европа.

А коя е най-хубавата Коледа, когато затвориш очи? Коледата, която следва. Това е смисълът на живота. Да предвкусваме сладките неща от новия ден.

Може да гледата Мартина "в деяние " в неделя от 8 часа в предаването "Събуди се "
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР