Животът на 44-годишния бизнесмен от Кърджали Аднан Юсеинов, който причини

...
Животът на 44-годишния бизнесмен от Кърджали Аднан Юсеинов, който причини
Коментари Харесай

ОБЗОР: Стана ясно кой е карал БМВ-то, ударило таксито ковчег! Забрана за спиране на някои места в Пловдив

Животът на 44-годишния предприемач от Кърджали Аднан Юсеинов, който аргументи мелето на пътя за Хасково, е вън от заплаха, научи  TrafficNews . Мъжът е настанен в УМБАЛ “Свети Георги ”, направени са му няколко операци. Юсеинов е със 7 счупени ребра и 2 счупени крайници. Бизнесменът е защитаван в болничното заведение от двама служители на реда.
Прочетете още

Гурбетчия в Австрия е вторият умрял при тежката злополука край Садово в понеделник вечерта. Салиф Тефик се прибирал при фамилията си в кърджалийския квартал „ Боровец “. 31-годишният таксиметров водач Сурай Расим отишъл по поръчка да го прибере от летището в София.

Българин, шофиращ тир с пловдивска регистрация, е бил задържан за трафик на опиати в Одрин. Акцията е на Отдела за противопоставяне на интернационалния трафик на опиати.

Европейският първенец по щанги Дейвид Фишеров е състезател на Пловдив за 2022г. той беше награден на специфична гала в изложбена зала " Пловдив 2019 ". 

Забраняват паркирането и престоя в десните ленти на огромните булеварди в Пловдив. За задачата ще бъдат сложени пътни знаци В27 за възбрана, а задачата е лентите да се освободят за придвижване. Това реши на съвещание разширеният състав на Общинската комисия по сигурност на придвижването по пътищата.

Освен това, с цел да се понижи казуса с трафика в града, ще се промени урегулирането на трафика в комерсиалната зона към хотел SPS и ще бъдат сложени видео регистратори на „ Пътна полиция “. Очаква се тези ограничения за сигурност на придвижването ще извършва Община Пловдив в идващите няколко месеца. 

Апелативен съд – Пловдив анулира решението на Хасковския областен съд, с което бе отказана екстрадиция на обвинения в ликвидиране турският полковник Мустафа Левент Гьокташ. Вместо това пловдивските магистрати постанови, че позволяват екстрадиция на желаното лице. Гьокташ е с мярка „ задържане под стража “ до предаването му на турската страна.

Спортният комплекс, който Община Пловдив ще строи в част от дворовете на двете езикови гимназии, може да коства над 10 млн. лв. с Данък добавена стойност в двата обособени стадия. Това стана ясно по време на конференцията на зам.-кмета Георги Титюков, който отговори на критиките  на шефовете на двете школа.

Окръжна прокуратура-Пловдив се самосезира по изявления в медиите и разпореди инспекция за застрояване в парк „ Отдих и просвета “, оповестиха през днешния ден от пресцентъра. 

Проверката е по реда на надзора за правда по отношение на изявления в медиите, в които се сочи за извършено общоградско протестно шествие  в отбрана на парка до Гребната база под надпис „ Заедно за парка “, ориентирано против решение на Общински съвет за изменение на общия организационен проект, което ще докара до застрояване в региона на парк „ Отдих и просвета “. 

След къса гонка чиновници от районното в Карлово заловиха малолетно и неправоспособно момче зад кормилото на лек автомобил. В полицията са задържани  неговият татко и вуйчо, пробвали да подкупят униформените по време на инспекцията.

 Екипи на „ Градини и паркове “ започнаха премахването на дървесна  растителност на Небет тепе. Това е заложено в плана на общината „ По крепостните стени на Филипопол “.

Миналата седмица, както  TrafficNews  съобщи, на Небет тепе бе открита непозволена сеч, само че причинителите по този начин и не бяха открити. В продължение на няколко дни жители, живеещи в съседство, алармираха с ромска бригада, която сече и изкоренява дървета. Извършителите обаче съумяха да избягат. 

Злото победи и не завоюваха хората, такава е оценката на проф. Николай Габровски, след неуспеха за парламентарно болшинство и осъществяване на първия управнически мандат на ГЕРБ. От записаните 238 депутати в зала, 113 поддържаха номинацията, а 125 гласоподаваха " срещу ".

Президентът Румен Радев подписа декрет, с който връща за ново разискване разпореждания от Закона за изменение и допълнение на Изборния кодекс (ЗИД на ИК). Той беше признат от Народното заседание на 2 декември.

Всекидневно в Пловдив ставаме очевидци на хиляди извършители, окупиращи паркоместа за инвалиди, без да имат нужния стикер удостоверяващ това. Очевидно обаче, под тепетата съществуват и контейнери-инвалиди, които също попречват хората в неравностойно състояние да паркират на „ сините места ”.

Броят на рейсовете от градския превоз на Пловдив ще остане понижен, макар поръчките на Общината, че той ще бъде вдигнат пред Коледа.  Зам.-кметът Тодор Чонов и ОКТ дадоха поръчка, че до края на годината ще се гледа ново разписание на рейсовете, което да ги усили, защото очевидно, изключително в пиковите часове, те са претъпкани.  На последната сесия за тази година на 20 декември обаче това няма да се гледа смяна на разписанията.

Върховният касационен съд върна делото против доктор Иван Димитров, упрекнат в убийството на Жоро Джевизов-Плъха за ново разглеждане от различен състав в Пловдивския апелативен съд.

Убийството беше осъществено през нощта на 2 март 2018г. с нелегално оръжие. Тогава Жоро Плъха влезнал в двора на кооперацията в която живее доктора, с цел да краде от гаража му, а Димитров го прострелял с противозаконен револвер. Жоро Джевизов избягал, а на сутринта бил открит мъртъв наоколо до регионалната администрация.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР