Животът като затворник в Алкатраз бил труден. Килиите били малки,

...
Животът като затворник в Алкатраз бил труден. Килиите били малки,
Коментари Харесай

Правило за мълчание и ограничени права: Животът в Алкатраз

Животът като пандизчия в Алкатраз бил сложен. Килиите били дребни, с размери единствено 1,5 м. на 2,75 м. Изолацията означавала, че човек е стоял 24 часа дневно в тъмна килия, единствено с малко излизане в двора за отдих.

Затворниците имали лимитирани права, гарантиращи единствено това да получават храна, облекло, заслон и медицински грижи. Библиотеката - привилегия за добре държалите се пандизчии, им разрешавала да изискат материали за четене.

Впоследствие и други привилегии, като шах или фамилни визити, били извоювани.



The Rock Islanders - затворническа група, добавила известно музикално въодушевление. Затворниците можели да си купуват принадлежности, само че им било разрешено да практикуват единствено сред 17:30 и 19:30 часа. Килиите съдържали единствено креват, мивка и тоалетна и на пандизчиите не било разрешено да внасят външни движимости.

Един от надзирателите наложил прецизно предписание за безмълвие, позволявайки на пандизчиите да пушат, в случай че го съблюдават. Имало железни детектори и прецизни процедури за броене. Кореспонденцията на пандизчиите се следила доста деликатно, а визитите били лимитирана привилегия, лимитирана до кръвни родственици.

Въпреки строгите правила, някои смело се пробвали да избягат, като няколко от пандизчиите изчезнали в подлите води към острова. Животът в Алкатраз напълно не е бил като да си на почивка, а едно сурово и предизвикателно битие.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР