Животът е твърде кратък, за да губите време в търсене

...
Животът е твърде кратък, за да губите време в търсене
Коментари Харесай

Отново за смартфоните без приложения: за какво да хабим много памет след като има ИИ

Животът е прекомерно къс, с цел да губите време в търсене на иконката на Uber.

Възможно е да сме очевидци на най-голямата еволюция на смарт телефоните от времената на iPhone насам. Има цяла вълна от компании, които основават устройства и телефони без приложения. Те създават интелигентни виртуални гласови асистенти, основани на най-новите AI технологии. Цифровите асистенти могат да извършват всевъзможни задания посредством един единствен интерфейс, което отстранява нуждата потребителите да конфигурират огромен брой обособени приложения.

Humane Ai Pin

Един от тези артикули е Humane Ai Pin. Това е устройство за носене, което може да разпознава обектите, да прави фотоси и да демонстрира образна информация непосредствено върху дланта на потребителя. Това става благодарение на вградена прожекционна система. Устройството се базира на невронна мрежа, която употребява няколко огромни езикови модела от вида на ChatGPT.

На неотдавнашното ревю CES компанията Rabbit показа дребно устройство, наречено R1, което извършва задания, за които нормално се употребява смарт телефон. Като да вземем за пример повикване на Uber или запазване на полет. Вместо да обикаляте из менютата и да търсите подобаващото приложение, би трябвало единствено да натиснете един бутон и да подадете гласова команда.

Rabbit R1

На MWC 2024 известната Deutsche Telekom, компанията майка на T-Mobile, също сподели концептуален смарт телефон с Android, който извършва задания в действително време въз основа на гласови команди. Той работи с помощта на огромни езикови модели и по-новите по този начин наречени модели на дейности от Brain Technologies.

Младата литовска компания A Phone, A Friend неотдавна стартира да създава смарт телефон с сходен дигитален помощник, който да дава отговор на всички потребности на потребителите.

На MWC 2024 създателят на Brain Technologies Джери Ю подаде гласови команди на смарт телефон, а той записва думите му и генерира съответните отговори. Ю изиска да откри полет за двама души на 14-ти март от Сан Франциско до Ню Йорк и приложението предложи разновидности в лист, напълно като Гугъл Flights. Ю. откри подобаваща алтернатива, изследва всички детайлности и заплати поръчката посредством Гугъл Pay. Без да употребява каквото и да било приложение.

В различен образец Ю изиска от смарт телефона да избере подарък за неговата баба, която не може да става от леглото. ИИ генерира картончета с нужните артикули плюс къси пояснения за какво те са най-подходящите.

Ю избра електронна книга на Kindle. С по-продължително натискане на иконката на продукта той изиска информация за това от какъв материал е изработен дисплеят на Kindle. Отдолу се появи текстов абзац с отговора (без да се цитират източниците). А по-късно асистентът трябваше да откри видеоклип с разопаковането на книгата. Невронната мрежа бързо качи съответните видеоклипове от YouTube.

Принципът на работа на технологията на Brain Technologies можете да научите от приложението им 2020 Natural AI. Според Ю компанията му е пионер в региона на огромните модели на деяние, които вършат допустимо осъществяването на задания от един единствен цифров помощник. Използвайки надстройката от 2016 година, техният ИИ съдържа над 4 милиона функционалности. Това обгръща съвсем всички благоприятни условия на компютърните устройства. Както мобилните, по този начин и десктоп компютрите.

Въпреки това Ю не смята, че скоро ще се откажем изцяло от приложенията. Затова демонстрираното устройство към момента работи с Android. Ако потребителят не желае да комуникира с ИИ, може да започва приложенията по обичайния метод. Сензорният екран също на никое място няма да изчезне, а методът с съчетание на ИИ и графичен потребителски интерфейс явно ще бъде най-оптималният.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР