Животът често ни поставя пред трудни избори, а решенията понякога

...
Животът често ни поставя пред трудни избори, а решенията понякога
Коментари Харесай

Какво е вътрешният глас и кога да го слушаме

Животът постоянно ни слага пред сложни избори, а решенията от време на време трансформират посоката на живота ни. Тогава човек се усеща на кръстопът и изпада в невъзможност, изпитва нерешителност и боязън.

В такива случаи препоръките нормално са да слушаме вътрешния си глас. Какво обаче съставлява това на процедура, по какъв начин да чуем вътрешния си глас?

Същност на понятието интуиция и по какъв начин да го чуваме

Една китайска мъдрост споделя, че мозъкът мисли, само че сърцето знае. Тази поговорка дава изясненост на понятието интуиция. Това е нашата вътрешен глас, вътрешния ни повод, който идва напряко от сърцето.

За да го чуваме добре, е нужно да се съобразим с няколко рекомендации:

- Да не се предава по-голяма значимост на нещата, в сравнение с заслужават. Това ще сътвори успокоение и вътрешна увереност;

- Без анализиране - непотребните размишления единствено пречат на вярната преценка, която дава интуицията;

- Отговорът е разполагаем, единствено би трябвало да се открие;

- Вниманието към знаците би трябвало да се заостри, интуицията ни подсказва пътя по разнообразни способи.

Защо и по кое време да слушаме вътрешния си глас

 Вътрешният глас и вътрешен глас

Самата дума вътрешен глас идва от латински и значи вглеждам се вътре, обмислям. Тя е основата на вярното решение, което няма потребност да бъде обосновано. Интуицията превъзхожда разсъдъка, който има потребност от пояснение за всичко. Това значи, че следвайки интуицията, вършим нещата по метод, който логическото ни мислене не може да обхване. Разумът се нуждае от по-дълго време, с цел да обработи информацията, а интуицията го прави за елементи от секундата. Тя е проблясък на съзнанието и това е най-точното определение, което дава и отговор на въпроса за какво би трябвало да следваме интуицията си.

Сам Айнщайн споделя, че интуитивният разум е същински подарък, до момента в който рационалният е единствено прислужник. Време е да се научим да ценим свещения подарък, тъй като той ни води постоянно в вярната посока. Понякога вярното решение е срещу всяка логичност, само че интуицията е огромна мощ и разчитайки на предчувствието, човек няма да сбърка. При незабавен избор връзката с интуицията е изключително скъпа.

Красиво звучащият израз Слушай сърцето си, в действителност е и доста верен и тази дарба би трябвало да се овладее.

Вижте още:

- Кога интуицията ни говори;

- Входяща точка на интуицията в тялото и по какъв начин да я открием за себе си.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР