Животът често е много по-просто устроен, отколкото ни се струва.

...
Животът често е много по-просто устроен, отколкото ни се струва.
Коментари Харесай

10-те правила, които са в основата на спокойния и щастлив живот

Животът постоянно е доста по-просто организиран, в сравнение с ни се коства. Усложняваме го сами. Ако по-често си припомняме същинския смисъл, евентуално ще ни е доста по-лесно да си осигурим спокоен и благополучен живот. А ето ги и 10-те правила за това:

1. Бъдете търпеливи.

Никой в никакъв случай не е съумял с пришпорване и прибързване. Дайте си време, успокойте се, помислете, преценете и действайте.

2. Не споделяйте прекомерно доста.

Личното пространство дано си остане персонално пространство. Не поделяйте, не прекалявайте, не прекрачвайте границите, които сами сте си сложили изначало. Не се увличайте в прекомерно говорене и не си мислете, че усмивката е равнозначна на другарство. Колкото повече запазвате за себе си от персоналния си живот, толкоз по-добре.

3. Не очаквайте прекомерно доста от другите.

Занижете упованията си от другите хора и ще изпитвате доста по-рядко отчаяние. Хората са такива каквито са, нито ще ги измененията, нито ще ги запазите като другари, в случай че желаете непрекъснато да ги променяте. Не очаквайте доста и ще получите повече, в сравнение с сте се надявали.

4. Не се срамувайте от възприятията си.

Не се опасявайте да се страхувате. Не се срамувайте да плачете, да се отказвате, да сте прочувствени. Изливането на възприятията са добър метод да освободите вътрешното напрежение.

5. Не взимайте решения под влияние на афект.

Гневът не е добър консултант. Успокойте се, изчакайте, преспете до идващия ден и помислете още веднъж. Не действайте под въздействието на яд и афект. Много по-добре да се запазите с реакцията си, в сравнение с да съжалявате след това.

6. Отнасяйте се към другите по този начин, както желаете да се отнасят към вас.

Каквото повикало – такова се обадило. Няма по какъв начин да се държите зле, само че да очаквате положително отношение, да предадете, само че да очаквате честност. Дръжте се с другите по този начин, както желаете те да се държат с вас.

7. Учете по нещо ново всеки ден.

Не се оставяйте да разчитате на остарели лаври. Не позволявайте мозъкът ви да „ ръждясва “. Тренирайте паметта си с четене, с насърчаване на нови умения, с научаване на нещо ново. Всеки ден е късмет да бъдете освен това от предходния ден.

8. Животът е прекрасен, само че не е обективен.

Не очаквайте, че постоянно всичко ще бъде заслужено. Всъщност доста повече пъти не е почтено, в сравнение с противоположното. Когато един път приемете този факт, ще ви бъде доста по-лесно.

9. Късметът произтича от здравия труд.

Не разчитайте на шанса си. трудолюбието се възнаграждава. Амбицията и любознателността са печелившите тактики за триумф.

10. Вярвайте в себе си!

Никога не губете религия в себе си и личните си сили. Вие сте единственият човек, на който можете да разчитате изцяло. Може би ще преживеете ден, в който никой няма да може да откликне на потребността ви, да се притече на помощ. Тогава какво остава – личните ви сили. Вярата в себе си е определяща за метода, по който се държим със себе си. А методът, по който се отнасяме към себе си е определящ за това, което желаеме и можем да бъдем на следващия ден.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР