Живота след смъртта различните религии интерпретират по различен начин. Но

...
Живота след смъртта различните религии интерпретират по различен начин. Но
Коментари Харесай

Имат ли научно обяснение тези чудеса: Няколко истински истории за хора, от различни краища на света, възкръснали след смъртта си

Живота след гибелта другите религии интерпретират по друг метод. Но историята за възкресението на мъртвите е в съвсем всички вярвания. Това също е известен сюжет в приказките, филмите и митовете. Но най-популярни са историите за „ възкресението на мъртвите “, които се случват в действителния живот. И Барнаул в Русия не е изключение.
Местен вестник направи асортимент на такива „ чудеса “, записани в разнообразни страни по света и с разнообразни хора. При никое от тях обаче не може да се каже с цялостна сигурност, че индивидът в действителност е бил мъртъв и по-късно е възкръснал. При такива истории, всяка година се прибавят нови детайлности, страсти, отзиви на някои специалисти и даже свидетелствата на очевидците се трансформират.

Клавдия Устюжанина от Барнаул
Навремето столицата на Алтайския регион и нейната жителка са били обект на разискване от хиляди хора. Устюжанина умряла на 19 февруари 1964 година на операционната маса в градската болница в Барнаул. Оперирал я известния хирург Израил Неймарк. Имало и други лекари, асистенти, студенти в близост. Това, което се случило по-нататък, към момента не е известно сигурно. Но най-разпространената версия е, че Клаудия Устюжанина умряла навръх операционната маса. Лекарите оповестили гибелта и тялото било изпратено в моргата. Когато пристигнали родственици за него три дни по-късно, ги очаквал потрес. Мъртвият пациент оживял и стартира да се разхожда в студената морга.

Тя била освободена вкъщи, през 1964 година тя още веднъж е била оперирана, без да са открити каквито и да е било признаци на рак, след това се преместила в различен район, където живяла още доста години. В края на краищата, през 60-те години на ХХ век, новината за чудото на Барнаул – възкресението от мъртвите на Клаудия Устюжанина – се популяризирала в цялата страна. Вярващи почнали да се стичат към дома й.
След случилото се, синът й Андрей станал духовник. Той към момента е жив и служи в манастир.

Лиз Мираглос
Това момиче се родило 12 седмици по-рано.
Лекарите диагностицирали гибелта й съвсем незабавно след раждането и я свалили в моргата. Но след известно време, към този момент в хладилника, бебето почнало да плаче.
В чест на това магическо завръщане към живота, тя получила името си, което значи „ прелестна светлина “.

Карлос Камехо
Карлос Камехо е различен „ възкръснал мъртъв “. На тъкмо 33-годишна възраст той е имал автомобилна злополука. Човекът бил превозен до моргата, защото пострадванията били несъвместими с живота. Но когато жена му пристигнала за идентификация, я помолили да чака. Оказало се, че по време на аутопсията кръвта е потекла от тялото, което било знак за живот.
Човекът най-после се събудил изцяло, споделил, че го боли извънредно и се нуждае от здравна помощ. Той бил изпратен в болничното заведение за лекуване. По-късно „ възкръсналият “ бил освободен вкъщи.

Кумар Маревад
В случая с 17-годишен тинейджър от Индия, въображаемата гибел на практика е минала в заравяне. След захапване от куче той спрял да диша и демонстрира признаци на живот. Близките го поставили в ковчег и го завели в крематориума. По пътя към пещта се събудил и почнал да крещи.
Доколко всички тези истории за „ възкресението на мъртвите “ са действителни, е мъчно да се реши. Но в медицината има понятието „ синдром на Лазар “. Това е доста рядко събитие, при което човек, който наподобява мъттъв по всички справедливи индикатори, ненадейно оживява.
Инфо: БЛИЦ

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР