Живота на батерията на Samsung Galaxy S8 и Galaxy S8+

...
Живота на батерията на Samsung Galaxy S8 и Galaxy S8+
Коментари Харесай

Galaxy S8 – съвети как да щадим батерията

Живота на батерията на Samsung Galaxy S8 и Galaxy S8+ е много добър за средностатистически актуален смарт телефон, само че добре знаем, че това не е задоволително. Какво можем да създадем по въпроса? В идващите редове ще ви споделим няколко потребни съвета, които са разнообразни от очевидните " използвайте режима за икономисване на сила ", " изключете Wi-Fi и Bluetooth ", " намалете яркостта на екрана ", " закупете спомагателна батерия " и впрочем неща, които към този момент са познати, даже за лаиците по тематиката.

Изключване на " Always-On Display "

Прочетете още: 8 милиарда устройства са изложени на риск поради Bluetooth

Да поглеждате към телефона както лежи върху бюрото и да проверявате часа и известията е комфортно, само че това хаби в допълнение батерията. А когато желаете да пестите сила и сходни неща имат значение. Изключете Always-On Display (AOD) като отворите Settings -> Lock screen and security -> Always On Display. При деактивиран AOD, екрана на телефона няма да работи, до момента в който е заключен. И да, това значи, че ще би трябвало да натиснете Home бутона (все още си е там, макар че не можете да го видите), в случай че желаете да ревизирате времето или известията си.

Намаляване на резолюцията на екрана

По подразбиране резолюцията на екрана на Galaxy S8 е Full HD+ (full high-definition – 2220 x 1080). При потребление на по-ниска резолюция, живота на батерията може доста да се усъвършенства. Разбира се, в случай че не желаете да употребявате всеки вероятен пиксел, който може да възпроизведе S8. Макар че, в случай че би трябвало да сме откровени, няма да имате особена изгода от супер високата резолюция WQHD+ (Quad HD+ - 2960 x 1440), когато употребявате телефона най-вече за Viber, Фейсбук, Twitter и WhatsApp. Но има смисъл, когато става въпрос за клипове, филми и игри и имате S8+, където поради по-големия екран има по-голямо значение високата резолюция.

За ежедневна приложимост, можете да оставете екрана на FHD, а когато знаете, че ще ви би трябвало повечко батерия, поставете най-ниската резолюция HD+ (1480 x 720). Ако желаете да поиграете нещо образно впечатляващо или да гледате видео, тогава можете да вдигнете резолюцията.

Приложенията могат да бъдат " приспивани "

Samsung прибавиха нова алтернатива за ръчно " приспиване " на приложенията. Идеята е, че когато едно приложение " спи ", то няма да върви на назад във времето и всички вести свързани с това приложение ще бъдат паузирани. Следващият път когато отворите приложението, то ще се разсъни, дружно с известията, ъпдейтите и впрочем.

За да приспите приложение, тапнете и задръжте върху иконата му, до момента в който се появят настройките. Изберете Sleep от листата и натиснете OK.





Намалете времето за изключване на екрана

Ограничаването на това до каква степен време ще стои включен екрана откакто сте взаимодействали с устройството е един превъзходен метод за увеличение живота на батерията. По подразбиране, това време е настроено на 15 секунди и това е най-хубавият вид за батерията. Но доста консуматори настройват времето в диапазона от 2 до 10 минути. Тези настройки можете да намерите в Settings -> Display -> Screen timeout.





Изключване на автоматизираната бляскавост

Мнозина считат, че настройката за автоматизираното контролиране яркостта на екрана пести батерията, само че в действителност, е тъкмо противоположното. Основна причина за това е, че нормално телефона са употребява по-често в светлите часове на денонощието или на добре осветени места, когато яркостта е най-висока и се употребява най-вече батерия. По-добър вид е, вие сами да контролирате яркостта на екрана и да не я поставяте на най-много, даже при по-осветена среда.

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР