Живот не значи здраве в България. В обществения смисъл ние

...
Живот не значи здраве в България. В обществения смисъл ние
Коментари Харесай

Проф.Атанас Семов: Ние сме нездраво общество и отглеждаме безродни гастарбайтери

" Живот не значи здраве в България. В публичния смисъл ние сме нездраво общество. Няма нито една значима позитивна трендове в последните 33 години. Като числови измерения да, само че като покупателно измерение не. Големи групи от хора живеят по-зле - интелигенция, духовенство, читалища, медиците също, макар визиите да големи благосъстояния. Високият % на работещите небогати е задоволителна присъда над така наречен преход, съобщи пред Българска национална телевизия преподавателят по конституционно право на Европейския съюз професор Атанас Семов в коментар за актуалното положение на обществото ни. 

Ние не се опитваме да търсим дела. Лутаме се напразно. Членството в една или друга организация не са цели, осмислящи съществуването на нацията. Смисълът да имаме национална идея е да опазим нацията и страната си и да я оставим по-добра за децата си, в сравнение с сме я онаследили, добави юристът.

Той сподели още, че има две съществени закононарушения в българската просветителна система. Едната е трагичното отродяване - отвод от базови национални полезности и отвод от смисъла на познанието на историята - да отглежда национални потомци и да отглежда жители със съвест.

" Нашата отглежда безродни гастарбайтери ", сподели професорът и добави, че това не е в резултат на цивилизационни придвижвания и промени.

" Цивилизационните процеси не не разрешиха Жана Д`Арк и националната еднаквост на никоя европейска страна. Французите не го направиха, както го вършим ние - да търсим опрощение в глобалистичните процеси. Истинската приемливост и добросъседството са на основата на националната памет ", сподели проф.Семов.

Споровете с Македония за Гоце Делчев е индикативен. В нашите учебници има по няколко реда за него и не можеш да схванеш кой е и какъв е приносът му за България.

" Въпросът не е чий е, а кой по-добре осмисля смисъла на историческата памет. Не сме ние ", добави преподавателят по конституционно право на Европейския съюз.

Според него различен значителен проблем е наркозависимостта. Атанас Семов добави, че у нас битка с разпространяването на опиати няма. По думите му е нужен механизъм за надзор на продажбата на цигари, алкохол и опиати към учебните заведения. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР