“Живот на килограм и Вера Гоцева - Ломовера стартират 2020

...
“Живот на килограм и Вера Гоцева - Ломовера стартират 2020
Коментари Харесай

Как изглежда светът на хората с хранителни разстройства?

“Живот на кг ” и Вера Гоцева - Ломовера започват 2020 година с обща идея по тематиката за проблематичното хранене, което нанася тежки прочувствени и физически вреди на от ден на ден младежи. Тяхната взаимна фотографска галерия „ 100 грама деликатност ” показва от близко домовете на хора страдали или страдащи от хранителен проблем.

Целта на фотографския план е да предизвика необятната общност към размисъл, да сложи акцент върху незабавната потребност от по-дълбокото схващане за образуването, протичането и лекуването на питателните разстройства, в чиято основа се открива връзката сред храната и прочувствения свят на индивида. Снимките и историите ще ви изправят очи в очи със съкровеното у индивида. Ще ви отведат оттатък привидностите, с цел да се докоснете до пространство, в което живее душата.

Екипът от психолози на " Живот на кг " към този момент четвърта година работи непринудено по авторски план за предварителна защита на питателните разстройства (анорексия, булимия, орторексия, хиперфагия и др.) измежду учениците. През 2017 година „ Живот на кг “ стана финалист в ПРОМЯНАТА – най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп в партньорство с Reach for Change България.

В търсене на наличен и всемирен език за схващане на сериозността и актуалността на тематиката, Живот на кг ” сплотяват напъните си с едно потвърдено фотографско име - Вера Гоцева – Ломовера. В последните години отвън фотоуикендите, които води, тя е отдадена на фотоаналитични опити и планове със мощен психически аспект. Три години след " Пощенски картички към татко ми ", галерия отдадена на загубата и гибелта, тя се връща с “100 грама деликатност. ”.

Изложбата може да бъде прегледана сред 9 януари до 2 февруари в Галерия Credo Bonum (ул. “Славянска “ No 2) , a oфициалното разкриване ще бъде на 9 януари от 19 часа. В рамките на изложбата, на 18 януари и 1 февруари от 11 часа, ще се състоят две събития-дискусии с създателите. Те ще дадат отговор на въпроса " Кога връзките ни с храната стават проблем? “
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР