Живописна интерпретация на седемте чакри в човешкото тяло - това

...
Живописна интерпретация на седемте чакри в човешкото тяло - това
Коментари Харесай

Форми на духа“ в галерия Arsenal of art

Живописна интерпретация на седемте чакри в човешкото тяло - това е главната идея в изложбата „ Форми на духа “ на Ралица Стайкова в изложба Arsenal of art.

Седемте картини носят имената на всяка от седемте чакри, в съобразени с главните цветови тонове и значение на чакрите, сподели в изявление за Радио Пловдив Ралица Стайкова, само че това е живописен изказ, с който тя пресъздава връзката сред духовното и телесното най-вече през женския облик. 

Всяка от нейните изложения е под тематичен знак. Миналата галерия е отдадена на картите Таро. В тази, с изключение на седемте картини, са включени и други платна, чиито имена показват авторските търсения  повлияни от източната философия: " Ритуал ", " Ново начало ", " Ангел, който сътворява нещо ", " Тантра ".

Ралица Стайкова е почнала да рисува от 5-годишна, само че това не  става професионално занятие. Завършва Славянска лингвистика и 10 години преподава в ПУ. Сега се занимава с бизнес, обвързван с технологии за обработка на камъни и е дейна ротарианка.

Ако човек има  вдъхновението да сътворява, без значение в кое занятие, няма по какъв начин да спре. Ако рисуваш от 5-годишен, няма как да спреш, изкуството остава в теб вечно. Ако си благополучен да виждаш някой градеж, който се приключва в материалния свят, имаш потребност да създадеш нещо в духовния свят.

Когато  носиш надълбоко в себе си желанието за създание и надграждане, тогава не е значимо с какво се занимаваш, дали с изобразяване, камъни, или ротарианство. А резултатите от ротарианството в международен мащаб - безкористната работа в името на обществото, няма по какъв начин да не въодушеви един човек.

Цялото изявление с Ралица Стайкова чуйте от звуковия файл.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР