Живко Коцев е привлечен в качеството му на обвиняем за

...
Живко Коцев е привлечен в качеството му на обвиняем за
Коментари Харесай

Живко Коцев е привлечен като обвиняем

Живко Коцев е притеглен в качеството му на обвинен за присъединяване в ОПГ. Възползвал се от правото си да не дава пояснения. Това оповестиха публично от прокуратурата за bTV.

Наложена му е парична гаранция в размер на 20 000 лв..

Бившият основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев резервира цялостно безмълвие на излизане от Антикорпционната комисия.

 Живко Коцев се яви в КПК, разпитват го (ВИДЕО) България 2 мин. Живко Коцев се яви в КПК, разпитват го (ВИДЕО)  Бойко Найденов: Ако изтеклото е правилно, Коцев самичък дава пояснения, че е член на незаконна група Тази сутрин 4 мин. Бойко Найденов: Ако изтеклото е правилно, Коцев самичък дава пояснения, че е член на незаконна група  Изслушват един настоящ и двама някогашни основни прокурори за Мартин Божанов-Нотариуса България 2 мин. Изслушват един настоящ и двама някогашни основни прокурори за Мартин Божанов-Нотариуса  Живко Коцев самичък потърсил Борислав Сарафов, с цел да спомага за следствието на „ Митниците “ България 4 мин. Живко Коцев самичък потърсил Борислав Сарафов, с цел да спомага за следствието на „ Митниците “  Живко Коцев се яви в КПК, разпитват го (ВИДЕО) България 2 мин. Живко Коцев се яви в КПК, разпитват го (ВИДЕО)  Бойко Найденов: Ако изтеклото е правилно, Коцев самичък дава пояснения, че е член на незаконна група Тази сутрин 4 мин. Бойко Найденов: Ако изтеклото е правилно, Коцев самичък дава пояснения, че е член на незаконна група  Изслушват един настоящ и двама някогашни основни прокурори за Мартин Божанов-Нотариуса България 2 мин. Изслушват един настоящ и двама някогашни основни прокурори за Мартин Божанов-Нотариуса  Живко Коцев самичък потърсил Борислав Сарафов, с цел да спомага за следствието на „ Митниците “ България 4 мин. Живко Коцев самичък потърсил Борислав Сарафов, с цел да спомага за следствието на „ Митниците “

Разпитът на Коцев продължи над три часа и половина по следствието за " Митниците ".

Адвокатът на някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи - Илиян Василев разяснява тематиката.

„ Очаквам да присъствате и когато оправдаят господин Живко Коцев или когато прекратят обвиняването против него. Ние нямаме подозрение, че той не е направил никакво закононарушение, въпрос на време е да го потвърдим “, сподели Василев.

Снимка: БГНЕС

Според прокуратурата Коцев непринудено е изискал да бъде предпазен очевидец по следствието, по което бяха арестувани някогашният началник на " Митниците " Петя Банкова и посочения за контрабандист Стефан Димитров. Те са упрекна за присъединяване в проведена незаконна група за контрабанда.

Пред депутатите от особено основаната да проверява случая комисия ръководителят на ДАНС Пламен Тончев изясни, че аферата е разработвана повече от 9 месеца.

Според него арестуваните Марин и Стефан Димитрови, както и митичната фигура в контрабандата Никола Николов-Паскал, са имали въздействие върху висши чиновници от Министерство на вътрешните работи, митниците и правосъдната система.

Срещу помощта в каналите, те им предоставяли скъпи дарове. Организираната незаконна група успявала да работи на девет от най-важните гранични пунктове.

По думите на Тончев акцията на ДАНС е почнала още преди 2 години, само че за нея не е знаел никой от два кабинета по това време. Според ръководителя на ДАНС към 10 съдии, следователи чиновници на Министерство на вътрешните работи и прокурори са подпомагали активността на този канал.

ДАНС стартира разработка по канала още през 2022 година. Тогава в контраразузнаването се получава оперативна информация извън. Службите откриват, че Димитрови се познават с Живко Коцев още до момента в който той е бил шеф на националната полиция.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР