Живко Атанасов беше първото ново попълнение на Черно море през

...
Живко Атанасов беше първото ново попълнение на Черно море през
Коментари Харесай

Живко Атанасов пред Efirbet.com: Черно море е моят втори дом, Левски ще гони Топ 6

Живко Атанасов беше първото ново попълнение на Черно море през лятото. За централния бранител това ще е втори интервал при „ моряците “, откакто през първия увековечи името си на „ Тича “, като един от тези, донесли на клуба първата му Купа на България.

Защо Черно море е втори дом за него и какво желае да реализира с отбора? Защо е напуснал родния си Левски и има ли излаз за рецесията при „ сините “? На тези и други въпроси Живко Атанасов дава отговор в изявление за уеб страницата Efirbet.com.

Г-н Атанасов, по какъв начин се стигна до прехвърлянето Ви в Черно море?

Единствената причина е Илиан Илиев. Харесвам от дълго време какъв футбол практикуват тимовете, на които е бил треньор – комбинативен и атакуващ. Искаше ми се да играя под негово управление и когато получих покана, всичко се случи доста бързо.

Защо напуснахте Левски?

Не желая да встъпвам в елементи. Ще кажа единствено, че един футболист играе там, където го желаят.

Да разбирам ли, че в Левски не са Ви желали?

Вижте, не искам да се връщам обратно. Важното е, че раздялата беше правилна и оставих доста другари на „ Герена “. Левски е моят роден клуб и давах всичко от себе си, когато играех за отбора.

Какво мислите за рецесията в Левски. Има ли излаз?

Изход ще се откри. Името и огромната фенска маса на Левски ще му оказват помощ.

Какъв Левски да чакаме през другия сезон?

Коренно друг от предишното състезание. Със сигурност ще се бори за шестицата и последователно ще връща престижа си.

На „ Герена “ Вие играхте с няколко млади футболисти, артикул на школата на „ сините “. Имат ли те качества да водят Левски нагоре?

Още когато започнах да упражнявам предишното лято с Левски и ме попитаха за младите, споделих, че най-хубав от тях е Марин Петков и в случай че се развива в вярната посока, ще е доста потребен за клуба. През миналия сезон Марин изигра първите си мачове напрегнат, вкара първите си голове, стигна и до младежкия народен отбор. Той има безспорни качества, мощен темперамент е и мъжко момче. Дано продължава по същия метод.

Вашите първи усещания от сегашния Черно море?

Събрани са доста положителни футболисти, а колективът е прелестен и обединен. Досега имахме повече бегова работа, само че контролите към този момент стартират и ще наблегнем на игровата подготовка.

Бързо ли се адаптирате към новата конюнктура?

Да, защото към този момент споделих, че с изключение на стойностни футболисти, в Черно море са събрани на първо място прелестни хора. С някои от тях, като Васко Панайотов, Цветомир Панов и Георги Георгиев съм бил съотборник. А и почтено казано, надали ще имам огромна потребност от акомодация, защото Черно море е моят втори дом.

След 6 години се завърнахте на „ Тича “, кои са най-приятните Ви мемоари от първия престой?

Поне три са. Първо, Черно море ми даде опция да се изградя като футболист. Казано по различен метод, в Черно море направих футболно име. Второ, скъпи ми са всички победи над водещите клубове в България. Но най-приятният ми спомен е обвързван с Купата на България, която Черно море подвигна за първи път след епичната победа над Левски в Бургас. Този трофей е още по-сладък за мен, защото бях единственият футболист на „ моряците “, който игра от самото начало на всичките мачове в шампионата.

Ще съумеете ли в този момент да се преборите за титулярно място на „ Тича “ с Даниел Димов и Влатко Дробаров?

Двамата са мощни играчи и сходна конкуренция е тласък за мен. Нормално е щом приказваме за Черно море, да има огромна вътрешна конкуренция за всеки пост, която е причина за качество.

Какъв Живко Атанасов ще забележим след 6 години в Черно море?

Помъдрял, по-опитен и по-голям експерт.

Какво бихте споделили на почитателите на Черно море?

Зная, че са предана аудитория и поддържат същински тима. Нека бъдат уверени, че ще играем за победа във всеки мач и желаеме да ги радваме. Благодаря на тези последователи, които ми се обадиха, с цел да ми честитят завръщането на „ Тича “.

Какво желаете да постигнете с Черно море през идващото състезание?

Разбираемо е, че тимът желае да се завърне в Топ 6, където му е мястото. Битката за класиране измежду най-хубавите ще е яростна, защото към шестицата, с изключение на тези, които бяха в нея, ще погледнат още Черно море, Ботев Пловдив и Левски. Нищо чудно в хода на шампионата да се намесят и други. Аз, обаче съм спокоен, защото Черно море не отстъпва по екипен капацитет и качества на футболистите на нито един от съперниците ни и всичко ще зависи от самите нас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР