Живели в голяма ферма крава, коза и кокошка. С времето

...
Живели в голяма ферма крава, коза и кокошка. С времето
Коментари Харесай

Притча за чуждите проблеми или защо те са и твои

Живели в огромна плантация крава, коза и кокошка. С времето с тях се сдружила и една мишка. Харесал ѝ живота във фермата и решила да се откри и тя при приятелките си. Само че стопанинът на добичетата я видял и се изплашил, че ще му изяде царевицата. Затова заложил капан на мишката.

Притеснена за ориста си, неканената гостенка незабавно споделила с другите животни.

– Разбираме страха ти, само че нищо не можем да създадем. Мишият капан си е единствено твой проблем и нас не ни вълнува! – дали отговор козата, кравата и кокошката си.

Още на идващия ден в клопката се вмъкнала отровна змия, която ухапала стопанката на фермата. Жената се разболяла тежко и не могла да помръдне даже от леглото. Наложило се да заколят кокошката, с цел да ѝ създадат лековита пилешка чорба.

 Коза

Докато боледувала пък, във фермата не прекратено идвали нейни другари и родственици, а с цел да ги храни, фермерът заколил козата.

За жал, стопанката по този начин и не се излекувала и една нощ издъхнала в съня си. Когато по-късно във фермата се стекли всички близки на покойницата, се наложило брачният партньор ѝ да заколи и кравата.

И до момента в който добичетата срещали своята тежка орис, едно след друго, мишката се криела в своята дупка и размишлявала. Мислела си за събитията, които са отдалечен и непознат проблем, до момента в който не стартират да те касаят директно.

По творба на Джон Стайнбек

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР