Живеещите в три жилищни кооперации в курорта Св. св. Константин

...
Живеещите в три жилищни кооперации в курорта Св. св. Константин
Коментари Харесай

Жители на три кооперации в курорта „Св. св. Константин и Елена“ остават без достъп до домовете си

Живеещите в три жилищни кооперации в курорта „ Св. св. Константин и Елена ” край Варна ще останат без достъп с автомобил до домовете си, откакто завърши градежът на нова жилищна кооперация, която е в съседство. Причината - върху единствения път, който води до парцелите на хората, ще бъде построен метод към подземния паркинг на строящата се постройка, предава Българска национална телевизия.

Апартаментите на хората се намират в непосредствена непосредственост до новостроящата се постройка, която се чака да бъде подготвена до няколко месеца. Така пътят около нея ще бъде затворен - по този начин е по план и съгласно издадените законни разрешителни за строителство.

Оказва се, че този път е и частна благосъстоятелност и единствено поради положителните планове на вложителя, той към момента не е затворен.

В постройката живеят млади фамилии, възрастни хора, а не няма опция да стигне кола за спешна помощ или пожарна при положение на нужда.  

„ Проблемът е назрял от 2019 година,а кореспонедиите с община Варна е от 2021 година Няма взети ограничения за решеване на казуса.  Единствената мярка е отчуждаване на имота. Обещаваха ни през 2022 години да се включи в бюдежета това отчуждаване. Проблемът е, че постройката е в напреднала стадии и хората правилно ще си употребяват имота. Има несъгласие в общината – те ни предложиха краткотраен път, само че в края на предходната година ни уведомиха, че няма потребност от път, защото има два метода. Единият може да се мине единствено пешком, а другият не може да се мине въобще ”, съобщи Стоян Иванов.

От общината са дали отговор, че към този момент е открита прицедура по отчуждаване от два поземлени парцела посредством възлагане на пазарни оценки. Крайни периоди обаче не са посочени. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР