Живеещите около новостроящата се подстанция Евмолпия са обезпокоени от десетките

...
Живеещите около новостроящата се подстанция Евмолпия са обезпокоени от десетките
Коментари Харесай

Тонове пръст вбесиха пловдивчани СНИМКИ

Живеещите към новостроящата се подстанция „ Евмолпия ” са обезпокоени от десетките тонове пръст, които са струпани до единствения тротоар, който води до спирката на бул. „ Санкт Петербург ”.

Строежът на подстанцията, чиято първа копка бе направена от министър Теменужка Петкова и посланикът на Австрия Н. Пр. Андреа Вике през октомври предходната годинаq действително стартира преди десетина дни. Оттогава се копае пръст и се натрупа на единствената улица, по която стигаме до спирката си, безпокоят се живеещите в близките кооперации. Хората се оплакват от шума и праха, който идва от обекта. На терена се работи с тежка земекопна техника.

От EVN обясниха, че няма учредения за безпокойствие. Част от изкопаната пръст към този момент е депонирана на друго място. Тази, която е останала, ще бъде върната в изкопа след изливането на бетонните основи на подстанцията. Когато това стане, от EVN ще заравнят и правата, която свързва ул.„ Богомил ” и „ Санкт Петербург ”. Ще стане по-хубава и по-равна от преди, дават обещание служащите от подстанция „ Евмолпия ”.

От компанията напомнят, че това е най-големият инфраструктурен обект, който стартират тази година. Стойността му е 11,6 милиона лв..

От него цялата източна част на Пловдив, както и за част от центъра ще получава еленергия. „ Всички кабели в подстанция „ Евмолпия ” ще са подземен - няма да има никакъв въздушен транспорт на електрическа енергия ”, акцентират от компанията. Първоначалната мощ ще е 50 мегаволтампера (MVA) с опция да доближи 100 MVA. Сградата ще е на едно равнище и е от стоманобетон. Ще има доста добра звукоизолация, която ще я направи на практика безшумна.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР