Живеещи на ул. Райко Даскалов във Варна сигнализираха, че част

...
Живеещи на ул. Райко Даскалов във Варна сигнализираха, че част
Коментари Харесай

Спорен ремонт: Преасфалтират улица във Варна, без да подменят подземната инфраструктура

Живеещи на ул. " Райко Даскалов " във Варна алармираха, че част от нея се преасфалтира, без да се подмени подземната инфраструктура. Хората споделят, че това са пари, хвърлени напразно, тъй като не след дълго улицата ще бъде разкопана поради следващата водопроводна повреда.

Живеещите в региона от дълго време чакат ремонта на улицата, тъй като от години е осеяна с дупки и е труднопроходима. Отсечката води към едно от най-натоварените кръгови кръстовища в града. По нея се движат доста тежкотоварни коли и рейсове на градския превоз. Хората недоумяват за какво преди полагането на асфалта не са сменени водопроводът и захранващите кабели.

Светла Нонкова, един от експертите на обекта, сподели, че планът не включва замяна на подземната инфраструктура.

" Не знам дали има някакви връзки, в какво положение са, тъй че не мога да разясня това. Не знам дали са съгласувани плановете.нНа нас ни е даден план единствено за отвесната планировка и ние изпълняваме ", изясни тя.

От Община Варна обявиха, че ремонтът на улица “Райко Даскалов ” включва преасфалтиране и замяна на уличното осветяване, само че планът не е координиран с ВиК-Варна. По време на ремонтните действия се открива, че има проблеми с канализацията.

" Беше извършена среща, предходната седмица, с представители на ВиК сдружението. Към момента към този момент работят по отсраняване на тези проблеми. Сега чакаме промяна напълно на водопровода на ул. " Райко Даскалов ", за която приказваме? Към момента не е планувана замяна на водопровода. 3.14 В момента се ремонтират канализационните отклонения ", сподели Тихомир Тимов, началник на Отдел " Общинска инфраструктура " в Община Варна.

Преасфалтирането на улици без замяна на подземната инфраструктура е лишено от смисъл. За да бъде първокласен ремонтът на пътната мрежа в града, е належащо координиране на плановете сред Община Варна и водоснабдителното сдружение. Обратното значи пропилени средства, които плащаме ние данъкоплатците.

Вижте още в репортажа на Людмила Стоева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР