Живеем във време, в което социалните мрежи са навсякъде -

...
Живеем във време, в което социалните мрежи са навсякъде -
Коментари Харесай

Ще можем ли да съдим социалните мрежи за пристрастряване?

Живеем във време, в което обществените мрежи са на всички места - в действителност е по-правилно да се каже, че съвсем всичко е в тях.

Въпреки, че към момента статутът на “пристрастяването” към тях не е напълно доизяснен, в пространството към този момент се прокрадва концепцията за основаване на законова рамка, която да контролира този развой. Нов законопроект в Калифорния скоро може да държи обществени мрежи виновни за нанасянето на щета на деца, които са развили пристрастяване към техните артикули, позволявайки на родителите да съдят платформи като Instagram и TikTok за до 25 000 $ за нарушаване.

Законопроектът дефинира „ пристрастяване “ като деца под 18 години, които са засегнати - физически, душевен, прочувствено или материално - и които желаят да спрат или понижат времето, прекарано в обществените мрежи, само че не могат, тъй като са заети или захласнати от тях.

Според анализаторите, в случай че този закон бъде признат, това би довело да преустановяването на някои услуги на територията на Калифорния.

Предложението ще важи единствено за компании, които са имали минимум 100 милиона $ брутен доход през последната година, като наподобява е ориентирано към колосите, които преобладават на пазара. То не се отнася за компании като Hulu и Netflix, или за такива, които оферират само услуги за връзка като email или директни известия, написа hicomm.bg. На законопроектът му предстоят седмици на чуване и разискване и в случай че бъде признат - ще влезе в действие от 01.01.2023 година, а до 01.04.2023 година фирмите ще разполагат с гратисен интервал за въвеждането на рестрикции.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР