Живеем в толкова динамичен свят. Сблъскваме се ежедневно с все

...
Живеем в толкова динамичен свят. Сблъскваме се ежедневно с все
Коментари Харесай

10 качества, които е добре да развиеш у себе си

Живеем в толкоз динамичен свят. Сблъскваме се всекидневно с все по-разнообразни неща. Случват ни се все по-неочаквани прекарвания. Реагираме ли съответно в тези необикновени обстановки?

Качествата, които притежаваме, задоволителни ли са, с цел да съумеем да се оправим с нещата, с които се срещаме всеки ден? Сега ще ти подскажем за едни 10, които ще ти улеснят живота, стига да ги притежаваш.

1. Чувство за комизъм

Безспорният ни водач е възприятието за комизъм. Нямаш ли него, няма значение какво друго имаш. Защо? Първо и неоспоримо – животът е по-хубав, когато го погледнеш откъм занимателната му страна. Второ – никой не обича „ сухари “. Всяка обстановка, която не отива на добре – било то възходящо напрежение или настъпващо неудобно безмълвие, може да се усъвършенства с уместно подбрана смешка. А достигнеш ли до равнището да умееш да се надсмиваш на самия себе си – това е към този момент върховен пилотаж.

2. Адаптивност

За да бъдем съответно участваща единица в бързо оборотния свят, който ни заобикаля, адаптивността е доста скъпо качество. Обкръжаващата ни среда се променя всеки миг. Разполагаме с прекомерно малко време, с цел да можем да предвидим всички вероятни разновидности на дадена обстановка и да се подготвим по какъв начин да реагираме. Затова умеенето за опазване на самоконтрол и рационалното мислене в напрегната обстановка спомагат за взимането на най-правилна преценка и бързото адаптиране към новонастъпилата конюнктура.

 10 качества, които е добре да развиеш у себе си

3. Креативност

Това е толкоз приятна отличителна линия. Във времена, в които сме привикнали съвсем всичко да е „ copy – paste ”, личностните изобретателни умения, придаващи достоверност и характерност, са мощно мечтани за владение у всеки човек. Имаш ли сходни заложби, ти си едни гърди пред останалите – повярвай ни.

4. Коректност

Чисти и точни връзки са необичайност в сегашните времена. Именно по тази причина са и толкоз ценени. Коректност в думите, която да се чете и в дейностите – незаменимо. Притежаването на това качество се равнява на прикрито Асо в ръкава. Да, сигурни сме, че постоянно си получавал това в връзките си с близките, само че бъди самоуверен! Бъди правилен в този изпълнен с нечисти хора и мисли свят. Бъди правилен и рано или късно това ще се възнагради.

5. Оптимизъм

Откровено споделяме – никой не обича мърморещи, постоянно недоволни хора, търсещи дефекти във всичко и всеки. Това е лесната карта, всеки може да я изиграе. А на такива хора се попада безпроблемно в наши дни. Но да намериш позитивното даже в „ най-черната “ обстановка – ето на това се споделя умеене. Има ли най-малко един оптимист в дадена компания – нещата са под надзор. А в случай че това си ти – знай, че това е високо ценено качество и не позволявай да го изгубиш.

6. Отсяване

Да, тъкмо по този начин. Отсяването си е чисто и просто „ пречистване “ – на хора, на обстановки, на предмети… на всичко. Толкова доста информация ни залива от всякъде. Общуваме всекидневно с куп хора. В идващия миг имаме толкоз малко време за всичко. Именно неговият недостиг ни подсеща, че, който умее да отсява вярно, съумява да е една крачка пред останалите, защото не разпилява сили и благоприятни условия във всички направления. А единствено в вярно подбраните такива.

7. Решителност

Семинарите за развиване на личността, уроци по социална тирада и по какъв начин да умеем да споделяме това, което отсрещният желае да чуе, за успеем да го спечелим като наш клиент, бележат страхотна посещаемост. Така доста хора се научават да бъдат сладкодумни, но… настоящите са малко на брой. Да умееш да вземеш решение и да го реализираш в реалност, а не просто да остане в проекта ти за „ когато в миналото имам време и опция “, е качество, което несъмнено се цени в наши дни.

8. Емпатия

В този безсъвестен и на моменти даже озверен живот, срещнеш ли някого, който да прояви състрадание към теб и дружно да съпреживеете проблемите ти, незабавно става някак по-специален за теб. Влиза в душата ти и съумява да завоюва трайно място там. Ценни хора са тези, проявяващи емпатия. Както и рядко срещани.

 10 качества, които е добре да развиеш у себе си

9. Учтивост

Все по-често срещаш изнервени и избухливи хора, нали? На всеки се случва да направи неточност, само че когато те рефлектират върху някого, не значи, че той има правото да се държи жестоко с нас. Колко по-приятно е, когато по учтив и вежлив метод се вземат решение проблеми. Това несъмнено е белег за просветеност, положителни маниери и отлично свършена работа от страна на родителите на индивидът, демонстриращ тези качества.

10. Отговорност

Да осъзнаваш следствията от дейностите си и да бъдеш подготвен да ги приемеш. Все по-рядко срещано качество, само че все по-търсено. Ръководни позиции в работна среда има доста, само че малко на брой са умелите, същински ръководители, които да ги заемат. В персонален проект пък от ден на ден се следи слаба увереност у хората за предприемане на някакви дейности, тъкмо заради боязън от вдишване на отговорност. Май се позабрави сентенцията, че бъдещето принадлежи на смелите и виновните.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР