Живеем в свят, пълен с провалени връзки… И колкото повече

...
Живеем в свят, пълен с провалени връзки… И колкото повече
Коментари Харесай

Колкото по-умна е жената, толкова по-вероятно е да бъде сама

Живеем в свят, цялостен с провалени връзки… И колкото повече време минава, колкото повече житейски уроци научаваме, толкоз по-подготвени се усещаме за идната среща, толкоз по-лесно разпознаваме „ играчите “ и толкоз по-успешно ги заобикаляме.

През годините променяме облеклата си, прическата си, стила си, с цел да подхождат повече на мястото, към което сме се запътили… Но все пак остава едно нещо, което прави достигането на мечтаната дестинация извънредно мъчно. Нещо, което отхвърляме да оставим у дома, отхвърляме да скрием.

Това е нашата просветеност.

Тъжно, нo факт – тя постоянно е спънка за дамите да стигнат до обетованата земя. И за жалост това, от което вие, умните дами се страхувате, е истина – интелигентните дами по-често са сами. Те по-често посрещат петък вечер в личната си компания. И по-често чуват от своето семейство въпроси в жанр „ за какво не могат да си намерят почтен мъж “…

Може би би трябвало да променим известната поговорка „ Невежите са блажени “ на „ Невежите дами получават мъж, а интелигентните дами в никакъв случай не се усещат блажени. “

Но за какво това е по този начин? Защо мъжете не желаят дами, с които могат да беседват и които им насочат провокации?

1. Умната жена и триумфът

В една своя публикация журналистът Джон Карни споделя: „ Успешният мъж излиза с дами, които не са толкоз съумели, не тъй като желае половинката му да е глупава, а тъй като желае целите й да съответстват с неговите “. Казано с други думи, съумелите мъже не желаят до себе си някой, който ще мисли първо за кариерата си и по-късно какво ще им сготви за вечеря и по какъв начин да се погрижи за тях.

Искат някой, който ще трансформира тях самите в собствен приоритет. И за жалост, на интелигентните дами дават отговор в пъти повече посредствени женички. Безброй дами с наслада трансформират мъжа в собствен приоритет, отхвърлят да виждат себе си и него като равнопоставени, а избират да го възприемат като избавител.

Жените със мощен темперамент, които имат лична позиция и я пазят, се трансформират в опасност, възприемат се като „ мъжкарани “ и… затова не са изключително атрактивна „ партия “.

Мъжете са възпитавани да имат вяра, че те са водещите в една връзка и когато дамата покаже, че също е със мощен темперамент, мъжете стартират да се усещат застрашени. Днес все по-често дамите изкарват повече пари от мъжете. Това кара мощният пол да се отдръпне. И за дамата остават две благоприятни условия – да забави ход или да остане сама.

Изследване, извършено във Англия сред 121 души, открива, че интелигентните дами са възприемани като проблематични. Според участниците в изследването, те ще основат проблеми в бъдещата връзка. За сметка на това, интелигентността на мъжете не се възприема като проблематична, а като мечтана и желана!

Тази разлика в стандартите още един път демонстрира, че дамите и мъжете не са третирани еднообразно. И може би ще даде отговор на въпроса на доста дами за какво мъжете ги извеждат на вечеря, прекарват си отлично, само че след това вземат решение, че сред тях просто няма да се получи…

2. Умната жена и обвързването

Днес страдаме от заболяването „ да си привързан “. На всяка цена. Жени от всевъзможни възрасти занижават стандартите си единствено и единствено да си намерят мъж. Отказват се от неща, които са били значими за тях, единствено с цел да могат да кажат „ Той е добър с мен “.

Къде остана оня мъж, който щеше да ви схваща? Който щеше да ви харесва такива, каквито сте? Който щеше да ви поддържа все пак и всички?

Наблюдава се и друга наклонност – егото на мъжете не понижава обратнопропорционално с повишаването на степента на начетеност при дамите. Казано с други думи, дамите стават по-умни, само че мъжете не стават по-подкрепящи.

3. Умната жена и кариерата

Интелигентността ражда упоритост, която ражда занемаряване. Пренебрегване на мъжете в университета поради учене. И по-късно – занемаряване на нощния живот в името на това да извършите дилемите си в работата.

За страдание на всички тези дами, които, фокусирани върху кариерата, са си мислили, че има време и мъжът ще пристигна по-късно, други дами, разчитайки на своята младост, заграбват свободните мъже.

Първите излизат от университетите, решени да гонят своите професионални фантазии. Вторите – решени да станат съпруги. В резултат, дамите развиват своите кариери, с цел да компенсират неналичието на сполучлива връзка, споделя доктор Алекс Банър.

Вие може да сте чувствителни, сладки и несигурни в себе си, само че вашата просветеност се трансформира в опасност. Може да нямате мускули и някои характерни атрибути, само че все пак мъжете ви одобряват като конкуренция.

Вие предизвиквате у тях боязън и възприятие за изтощение. И макар че множеството интелигентни дами не парадират с мозъка и опциите си, доста мъже считат, че в случай че имат връзка с интелигентна жена, тя ще прави тъкмо това. Смятат, че дамата ще ги поправя, ще ги слага на мястото им, ще е над тях, ще ги кара да се усещат непотребни.

Според доктор Ейлийн Полак, „ това са несъгласията на нашата просвета, която счита, че не може да си по едно и също време интелигентна и секси. Според мен, множеството от нас не се замислят над тази парадигма, а просто я приемат… “

Или казано с други думи, в случай че сте прекомерно интелигентна и обичате интелектуалните провокации, може и да не съумеете да си уредите среща. Но в случай че сте повърхностна и ненатрапчива, съвсем несъмнено е, че няма да сте сама.

Така ли е и съгласно вас, скъпи дами?

Автор: Лоурен Мартин / Elitedaily.com / Превод: Gnezdoto.ne t /

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР