Живеем в странни времена. Само преди 30 години, ако някой

...
Живеем в странни времена. Само преди 30 години, ако някой
Коментари Харесай

AI генерираните Hot Wheels колички, които ни връщат в детството

Живеем в странни времена. Само преди 30 години, в случай че някой ни беше описал на какво щяха да са способни днешните смарт телефони, евентуално щяхме доста да се смеем. Електромобилите изглеждаха като нещо, което ще се появи в далечното бъдеще, а изкуственият разсъдък беше плод само на въображението на шепа фантасти.

Появата на обществените мрежи към този момент имат голяма роля в живота ни, само че когато се появиха, никой не си даваше сметка за това. Същото важи и за изкуствения разсъдък. До момента AI наподобява като нещо напълно безобидно, с което да си вършим занимателни и артистични изображения, видеа или да напишем текст.

По всичко проличава обаче, че не трябва да подценяваме неговата мощ, тъй като не е изключено в близко бъдеще животът ни да бъде зависещ на него, тъкмо както в този момент сме подчинени на обществените мрежи. Мнозина към този момент показаха страховете си, че технологията, наречена AI, може да се трансформира в рискова и развиването ѝ би трябвало да бъде следено и следено изкъсо, с цел да не се случи това, което се случи във филмите от поредицата " Терминатор " с Арнолд Шварценегер.
 Снимка 651917

Но докато AI стане нещо рисково, можем да се позабавляваме, нали? Например с десетки AI генерирани колички от Hot Wheels, които ни карат да съжаляваме, че не са действителност, тъй като бихме ги изкупили всички.
 Снимка 651918

Повечето от тях са въодушевени от същински автомобилни митове, а ние оставаме впечатлени от детайлите на изображенията, текстурите, осветлението и всичко останало. Понастоящем сходни същински моделчета се създават от профилирани в региона актьори, като в някои случаи сходни изпипани до съвършенство модели в мащаб 1:64 костват 650 $.
 Снимка 651919

Засега AI може да е доста потребен, като множеството компании се пробват да го опитомят, с цел да понижат разноските си. В случая на автомобилните моделчета играчки, това значи, че с изключение на с дизайн, AI може да помогне и в проектирането и на самите калъпи за производството на количките или пък да ги принтира благодарение на 3D принтер. Разбира се, до момента в който стигнем до този миг, би трябвало да минат най-малко 10 години. Но за какво да не помечтаем за доста по-качествени модели и доста по-вълнуващи дизайни - не е нужно да сме деца, нали?
 Снимка 651914

 Снимка 651915

 Снимка 651912

 Снимка 651916
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР