Живеем в смутни времена, в които политика, пари, власт и

...
Живеем в смутни времена, в които политика, пари, власт и
Коментари Харесай

Astra GSe е върхът на острието на Opel

Живеем в смутни времена, в които политика, пари, власт и вяра взимат връх над здравия разсъдък и човечността. В моето поле на изява също се води война, само че за по-голям пазарен дял, а Blitz, светкавицата в решетката на Opel, и стремежът за бързо възвръщане на изгубените (в нашата страна това към този момент се случва) през последните години пазарни позиции на марката, е сполучлив вид за описване на офанзивата, която поема немската марка.



А че Astra GSe има всички належащо за тази офанзива на Opel, аз персонално не се колебая. Разбрах го по допустимо най-приятния метод: с едно пътешестване до Гърция за закриване на летния сезон.

Още по-приятно е, когато човек има мотив да се върне обратно във времето, по което мнозина въздишат. Времена, когато на Слънчака е имало два хотела, когато стигането до морето си е било цяло странствуване. Времена, когато автомобилът е бил в разцвета си, атмосферният мотор е властвал, а Брюксел никой не е знаел къде се намира на картата. Това са времената, когато върху задния похлупак на Opel Monza е стояло обозначението GSe.

Днес то още веднъж се върна на мястото си, само че вместо Grand Sport Einspritzung (от англ.: Grand Sport Injection), съкращението към този момент идва от Grand Sport Electric, обособявайки нов суббранд, в който за момента попадат Grandland GSe и Astra/Astra Sport Tourer GSe.

Новите времена желаят съществени ограничения, по тази причина и Opel се обрече на безконечна честност на тока. Ето тук Брюксел излиза на напред във времето, тъй като всичко към този момент се мери в грамове CO2. Но Electric не трябва да заблуждава, тъй като тук приказваме за електрифициран автомобил, а не за напълно електрически. Говорим за ниски излъчвания, само че с висока мощ, която вкарва този автомобил в сегмента на така наречен горещи хечбеци, въпреки и да не е типичният представител. Причината е, че Astra GSe стои в разкрач сред две крайности: на спортното пътно държание и на икономичността. Но преди да стигна до такава степен, стартирам с визията, която постоянно е била най-важната и първосигнална за мен при избора на автомобил.

Astra GSe наподобява доста добре. Екипът на Марк Адамс е дал на хечбека спортно лъчение посредством остри линии, бяла перла с контрастиращи в черен емайл покрив, колони, капаци на огледалата, предна решетка, заден дифузьор и доста атрактивна трета стоп светлина, направена в стила на болидите от Ф1. Добавям аеродинамичните 18-цолови джанти и фирменото лице Opel Vizor, с цел да придобие картинката приключен тип.

Няма да пропусна матричните фарове IntelliLux LED Pixel с по 84 светодиода във фар (но против 2090 лева.). Технологията е комплицирана за разказване, по тази причина в резюме: светлинният им вързоп се контролира в границите на милисекунди, с цел да осветява пътя допустимо най-добре в другите пътни обстановки. За човек с няколко диоптъра (като мен) тези фарове наложително би трябвало да се отметнат, когато се прави настройка на автомобила.

Интериорът на Astra GSe е също толкоз впечатляващ, с типичните за един състезателен автомобил детайли: перфорирана кожа на кормилото със скосено дъно и общоприети спортни седалки (със документ от AGR), тапицирани с Alcantara и ваган кожа по бордовете на седалките. Който обича напълно кожения салон, Astra GSe предлага и подобен (с подгрев, вентилация и масаж), само че екстрата излиза скъпично.

Приборното табло и централният екран са позиционирани под общ стъклен панел. Боравенето с тях е елементарно и демонстрира, че няма потребност да са инсталирани екрани с размера на тези в iMax киносалон.

Мултимедийната система е съвместима с Apple CarPlay и Android Auto, 360-градусова Intelli-Vision камера подкрепят лидера при маневриране, а физическите бутони на централната подпора улесняват боравенето с климатика и аудиото по време на път. Изключването на Асистента за поддържане лентата на придвижване става доста елементарно, което аз употребявам за мерило за интуитивност във всеки автомобил.

На пътя равнищата на полуда и непоклатимост на OPC са от дълго време оставени в историята. Задвижването е добре познато от гамата на Stellantis, става въпрос за 1,6-литров турбо бензинов мотор със 180 к.с. и електромотор (110 к.с.) също на предната ос, чиято сумарна мощ доближава 225 к.с.

Целия тест драйв на Opel Astra Gse може да прочетете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР