Живеем в сложни времена, но към настоящия момент в България

...
Живеем в сложни времена, но към настоящия момент в България
Коментари Харесай

КЗП: Не е необходимо да се презапасяваме с продукти

" Живеем в комплицирани времена, само че към сегашния миг в България място за суматоха няма. Не е належащо да се втурваме, изгубвайки напълно потребителския си разсъдък в презапасяване. Има задоволително наличия от всичко и даже тези реакции на българския пазар, които са част от международния, не би трябвало да стряскат потребителите ", съобщи пред Българска национална телевизия Димитър Маргаритов - ръководител на Комисията за отбрана на потребителите.

През последните седмици са тествани над 350 магазина точно поради промоциите на разнообразни артикули. Целта е била да се откри има ли задоволително наличност на тези промоционални артикули.

" Конкретно предметът на инспекции беше фокусиран върху слънчогледовото олио, тъй като се сътвори напрежение, че с изключение на подвигат цените, свършват и наличностите. единствено при една комерсиална верига установихме, че продуктът не е бил зареден в нужните количества ", изясни ръководителят на КЗП.

Търговската верига, в която имаше опашки за олио, анулира идната промоция

Думата " далавера " в България може да има единствено цивилен смисъл, защото в законодателството в този момент не съществува норма търговците да оферират количества, с които разполагат до тяхното привършване, изясни Маргаритов.

Теоретично е допустимо страната да постави таван на цените, по този начин се случи и при започване на пандемията със стоките от първа нужда, напомни Димитър Маргаритов.

" Цените на горивата се стабилизираха под 3 лв., за най-често употребяваните. Има планувани ограничения, които могат да бъдат пуснати в ход, в случай че интернационалната конюнктура повлияе ", сподели още Маргаритов.

Заяви, че не са открити нарушавания не е имало, тъй като това е въпрос на правилно оповестяване - за бензиностанциите това е да има налично табло, което водачите да виждат добре и цените да съответстват с изписаното на колонката и с касовия бон.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР