Живеем в състояние на перманентен скандал, което не се отразява

...
Живеем в състояние на перманентен скандал, което не се отразява
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Борисов е изключително сензитивен, когато назрее социален проблем

Живеем в положение на непрестанен скандал, което не се отразява значително на политическото въодушевление на жителите у нас. Ако изборите бяха през днешния ден, ГЕРБ и Българска социалистическа партия ще са с 21% против 18% за ГЕРБ. Това сподели в студиото на " Още от деня " на Българска национална телевизия политологът от проучвателен център " Тренд " Димитър Ганев.

Основният сюжет на скандал е сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Социалното напрежение обаче се натрупа, сподели той и добави, че това не трябва да успокоява ръководещите, тъй като, по думите му, в обществото се вижда обществено напрежение. " Скандалите, които имаше до този миг, не са директно свързани с джоба на хората. Борисов е извънредно сензитивен и когато назрее сходен въпрос, се развързва кесията на бюджета. Политическата логичност не следва да има предварителни парламентарни избори. Ако някой от водачите на Патриотите тръгне по независим път, може да има ново парламентарно болшинство, без това да докара до предварителни парламентарни избори, сподели още Димитър Ганев.

Ганев открои, че съгласно проучването на " Тренд " сме заживели по-добре, като го отдаде на удобната макроикономическа картина. Отбелязва се оптимизъм в икономическите упования, а настройката на българите към Европейски Съюз остава позитивна. " Тлеещият евроскептицизъм, който ми се коства по-скоро в медиите, в сравнение с в проучванията, не покълва ", означи анализаторът.

" Песимизмът от огромната рецесия през 2009 година е преодолян. Ще има спешно мислене, само че въпреки всичко има позитивни стопански трендове, тъй като има и постоянен стопански напредък. Трябва да имаме поради, че българската стопанска система е директна функционалност на европейската, чиято стопанска система е с положителни трендове, само че има и избрани опасности, които не трябва да се подценяват, да вземем за пример изборите в Италия, която е основна зона в Европейски Съюз ", съобщи политологът.

Ганев разяснява, че един от най-големите задължения в Европа е на Италия и в случай че нещо се случи там, може да е рисково за стопанската система на целия Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР