Живеем в много сложна среда, която продължава да се усложнява,

...
Живеем в много сложна среда, която продължава да се усложнява,
Коментари Харесай

Отбелязаха Деня на парашутиста със зрелищна демонстрация на скокове и ръкопашни техники в Пловдив

„ Живеем в доста комплицирана среда, която продължава да се усложнява, за жалост. Войната в Украйна, терористичните актове, нападателните дейности на „ Хамас “ против Израел. Предстоящата по всяка възможност интервенция в Ивицата Газа, а може би и на други места. Нестабилността в Западните Балкани. Всико това прави условията към готовността на българската войска за извършване на задания доста по-високи. Както демонстрира войната в Украйна – макар усъвършенстванията на системите, ролята на индивида не е заменима. Тя даже се оказа доста по-важна, в сравнение с си мислехме “. Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев, който дойде в Пловдив за честването на Деня на военния парашутист.
Прочетете още
Министерски съвет и политическите сили са подготвени да отговорят на нарасналите условия с повишение на разноските за защита, акцентира Тагарев и добави „ 2% в идната година и може би над 2% в идващите години. Това ще даде опция да ви осигурим съвременно съоръжение най-модерно съоръжение и подготовка, такава каквато изискват нашите и стандартите на НАТО “.

Поздравления и признателност насочи командирът на Съвместното командване на специфичните интервенции генерал-майор Явор Матеев. „ Тези дни означаваме 79-годишнина от първия военен ден на славната парашутна тайфа. Формирование, което при присъединяване си във войната против фитлерофашизма на територията на няколко европейски страни, потвърждава, че българският офицер, сержант и боец, без значение от това по кое време и от кого е готвен, служи почтено първо и на първо място на своето знаме и народ “, съобщи генерал-майор Матеев.

„ Уверявам ви, че в сегашния миг съществена наша задача е да имаме все по-боеспособни формирования с това, с което разполагаме като въоръжение, снаряжение и персонален състав да даваме най-хубавото от себе си по време на готови и образования, тъй че когато се наложи, да бъдат на равнището на актуалните условия. Да изпълнят по този начин, както и нашите предшественици дълга към отечеството там и където е належащо “, добави командирът на СКСО.

Матеев акцентира, че пред Специалните сили на Българската войска предстоят доста и все по-отговорни задания в бъдеще: „ Г-н Министър, желая да ви уверя, че ние добре осъзнаваме провокациите, които стоят пред нас. Убедени сме, че с общи старания ще достигнем на нужното равнище и ще покрием стандартите, тъй че да можем взаимно с нашите сътрудници и от прилежащи страни да осъществим тези виновни задания, решението за които бяха напълно неотдавна оповестени на среща на Върха във Вилнюс “.

Той съобщи, че продължава реализирането на модернизацията и организационното развиване на силите на СКСО. „ Развитието на всички бойни, щабни и осигуряващи формирования в количествено и качествено отношение от Специалните сили на Българската войска ще продължи “, добави ген.-майор Матеев.



Министърът на защитата Тодор Тагарев награди с орден „ Васил Левски -150 години величие “ младши сержант Лъчезар Георгиев – първенецът на випуска 2023г. и отличник в компетентност „ Транспортиране на потърпевши и заболели хора, и оказване на първа помощ “. С предметни награди и грамоти бяха наградени още чиновници на Съвместното командване на специфичните интервенции.

С молитва бе маркиран и храмовия празник на параклиса „ Св. Йоан Рилски Чудотворец “. Тя бе отслужена от Негово преосвещенство Епископ Арсений.

След формалната министърът и формалните посетители следиха зрелищни демонстрациите на качества на военнослужещите от СКСО, които извършиха профилирани ръкопашни техники и парашутни скокове.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР