Живеем в европейски град, в широк градски център, плащаме данъци

...
Живеем в европейски град, в широк градски център, плащаме данъци
Коментари Харесай

Републиканци за България: Живеем в европейски град, а тънем в кал и локви |

Живеем в европейски град, в необятен градски център, плащаме налози съвсем като в столицата, а тънем в тиня и локви. Това сигнализираха поданици на великотърновския квартал „ Колю Фичето " по време на среща с Цветан Цветанов и претенденти за народни представители от Републиканци за България.

Негодуванието на хората споделя и седмият в листата Пламен Маринов, който е гражданин на квартала, по-познат в остарялата столица като „ Триъгълника “. По думите на претендента за депутат Пламен Маринов обстановката се утежнява с всеки минал зимен сезон.

„ Ние няма да използваме това състояние, с цел да очерняме съперниците си. За разлика от тях в Републиканци за България не се занимаваме с другите партии, а се стремим да вършим своята работа по най-хубавия метод и да даваме решения “, разяснява Цветан Цветанов. По думите му българските квартали и обитаеми места би трябвало доста по-добре да се възползват от европейската взаимност, с цел да може посредством европейските средства да стават комфортни и безвредни за жителите. Според данни от предходната година действително изплатените средства за програмния интервал 2014-2020 година са под петдесет %. Това приказва за пропуски в ръководството и несъответстващо проведени стратегии.

Сред управническите акценти на Републиканци за България са заложени ограничения за улеснен достъп до европейско финансиране, изясни на жителите финансистът Стефан Дойкин, който е втори в листата с номер 21 и също участва на срещата.

„ Предвиждаме да опростим доста административните процедури по кандидатстване, да създадем достъпа до финансиране на такива належащи обекти по-лесен, по-бърз и по-ефективен. Ще подобрим програмирането, като го съобразим с действителните потребности на другите райони на страната “.

Това ще е от изгода, както за локалните управляващи, респективно за жителите, по този начин също и за фирмите, работещи в разнообразни сфери, съгласиха се присъстващите с Дойкин, който е координатор на секторна политика „ Финанси и ръководство на средства от Европейски Съюз “ в Републиканци за България.

Недопустимо е през 21 век в междублоково пространство, наоколо до основна пътна артерия Велико Търново - София в старопрестолния град и на място, където има стотици семейства, да се приказва за липса на финансиране. Това би трябвало и може да се промени, разясниха в „ Триъгълника “.

Подкрепа за номер 21 в интегралната бюлетина е поддръжка за смяна и за страна с правила.

Парламентарни избори 2021
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР