Живеем в епоха, когато диетите с ниско съдържание на въглехидрати

...
Живеем в епоха, когато диетите с ниско съдържание на въглехидрати
Коментари Харесай

От колко протеин имате нужда, за да сте здрави

Живеем в ера, когато диетите с ниско наличие на въглехидрати и високо наличие на протеини са на мода. Тъй като повече хора минават от диети, основани на зърнени храни, към месо, яйца и млечни артикули, концепцията за белтъчен недостиг може да наподобява изключена. По подигравка на ориста, честотата на страдащите от недостиг на протеини продължава да е висока.

Протеините са градивните детайли на живота – макронутриент, толкоз специфичен, че фирмите за хранене и питиета не престават да търсят способи да усилят наличието на протеини в своите артикули. Било то добавки за фитнес или протеинови питейни заведения, енергийни питиета или обогатени зърнени храни и питиета – мнозина се пробват да намерят способи да усилят приема на това жизненоважно хранително вещество. И въпреки всичко милиони страдат от белтъчен недостиг.
Какви са рисковете за здравето, в случай че прекалите с приема на протеини
При банкет на доста протеини здравето на бъбреците е изложено на риск. Замисляте ли се какъв брой постоянно консумирате протеини? Те са едни от...
Прочети повече
Кожата ви загатва ли за недостиг на протеин?

Протеините са познати като градивни детайли на живота с добра причина – те освен способстват за мускулната маса, само че също по този начин въздействат на кожата, костите, зъбите и даже ноктите ви. Ето за какво, в случай че ви липсват ресурси от този макронутриент, тялото ви ще покаже фини признаци, които загатват за сериозен недостиг.

Изградена значително от протеин, когато кожата ви усети недостиг, тя може да наподобява зле, да се лющи и даже да има червени петна. Недохранената кожа загатва за недостиг на протеини и може да бъде първият знак, че би трябвало да увеличите приема на млечни артикули, месо, зеленолистни зеленчуци и други естествени източници на протеини.

Наблюдавайте ноктите си за недостиг на протеини
Каква би трябвало да е идеалната закуска?
Ако на закуска се яде белтъчна храна (например яйца), то възприятието на задоволеност ще се запази по-дълго, в сравнение с след друга нормална заку...
Прочети повече
Ноктите също имат протеини като главен съставен елемент. Ето за какво, когато тялото ви изпитва дефицит на протеини, ноктите ви могат да станат нежни и да се появят дълбоки базди по тях.

Колко протеин ви би трябвало дневно?

Някои хора разчитат на протеини за създаване на мускулна маса, други усилват приема си, с цел да са добре заситени и да оказват помощ за събаряне на тегло. Но не доста хора знаят от какъв брой протеини се нуждаят дневно и какъв брой тялото им може да усвои едновременно.

Според Harvard Health възрастните се нуждаят от 0,8 грама протеин на кг телесно тегло. Средно това значи 56 грама протеини за мъжете и 46 грама за дамите. Същото е подкрепено от отчет на Dietary Reference Intake. Въпреки това, за деен възрастен, 10% от калориите, одобрявани дневно, би трябвало да бъдат протеини. И защото тялото ви може да всмуква единствено 21 грама протеин едновременно, специалистите предлагат да го разпределите сред храненията, с цел да го набавите от разнообразни източници – както растителни, по този начин и месни.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР