Живеем в дигитална ера, в която технологичните иновации се случват

...
Живеем в дигитална ера, в която технологичните иновации се случват
Коментари Харесай

Тенденции в интернет банкирането

Живеем в цифрова епоха, в която софтуерните нововъведения се случват извънредно бързо. Интернет банкирането, като част от цифровата промяна на нашето съвремие, продължава да се развива и трансформира, като от ден на ден банки и финансови институции оферират услуги посредством онлайн платформи.

Ето някои от водещите трендове, които се открояват:

1. Използване на мобилни приложения

С повишаване използването на смарт телефони и таблети, мобилните приложения стават все по-популярни като вариация на онлайн банкирането. Те оферират улеснение и досегаемост на потребителите, позволявайки им да правят инспекция на придвижване по сметки или банкови преводи когато и да е и от всяко място.

Освен това, за да улеснят своите клиенти, банките от ден на ден се стремят да опростят процеса за осъществяване на преводи, като по едно и също време оферират нови изгоди. Нараства ползата към преводите по мобилен номер, като в Банка ДСК броя на клиентите, които употребяват тази функционалност регистрира растеж 158% единствено за една година. Наскоро банката надгражда тази услуга и с опцията за осъществяване на незабавни blink преводи, още веднъж по мобилен номер.

2. Разширяване и рационализиране на услугите

Традиционните банкови услуги като преводи, инспекция на баланс, заплащания и поръчки за заеми се оферират през онлайн платформи. В допълнение, обсегът на опциите на интернет банкирането се уголемява непрекъснато с прибавянето на нови функционалности и услуги.

3. Повишаване на сигурността

Защитата на персоналните данни и финансовата сигурност на клиентите е от значително значение при потребление на портали за онлайн банкиране. Затова банките влагат обилни средства в възстановяване на сигурността на цифровите си платформи, като включват двуфакторна автентикация, криптиране на данни, системи за мониторинг на измами и други технологии за отбрана.

Многофакторната автентикация е развой, при който достъпът до информативен запас минава най-малко през две равнища на сигурност. Например, приложението за DSK Direct се достъпва с потребителско име и ключова дума, а превод на пари към трети лица е вероятен след сключване с DSK mtoken или sms с дигитален документ и въвеждане на самостоятелен пин код.

4. Въвеждане на изкуствен интелект и автоматизация

Изкуственият разсъдък и автоматизираните процеси намират все по-широко приложение в интернет банкирането. Те се употребяват при приготовление на персонализирани оферти за артикули и услуги, автоматизирано систематизиране на транзакции, добиване на информация от финансови документи и други високотехнологични системи, като по този начин се улесняват банковите интервенции.

Подобно новаторско решение е опцията за приемане на потребителски заем с лични условия, чрез мобилното приложение DSK Smart. Само с 4 бързи стъпки, отнемащи не повече от 10 минути и то напълно online, без посещаване в банков клон или офис и без попълване на спомагателни документи, клиентите на Банка ДСК могат да получат потребителски заем.

5. Интеграция с други платформи и услуги

Все повече банки се стремят да улеснят клиентите си, като интегрират своите приложения с други платформи и услуги. Това може да включва съдействие с онлайн магазини за заплащания, финансови уеб страници и приложения от трети страни, които оферират разнообразни финансови принадлежности и артикули.

В приложението за електронно банкиране ДСК Direct да вземем за пример, чрез интеграция с външни платформи, се дава опция за заплащане на битови сметки, локални налози и такси. Още едно несъмнено улеснение и облекчение за крайния консуматор.

И това не е всичко! Тези трендове не престават да се развиват динамично, като се чака в бъдеще да се възползваме от още впечатляващи нововъведения, ориентирани към угаждане на възходящите потребности на потребителите и най-много към възстановяване на тяхното потребителско преживяване.

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР