Живеем в дигитален свят, в който технологиите са част от

...
Живеем в дигитален свят, в който технологиите са част от
Коментари Харесай

Подготовка за бъдещето: Ползите от компютърната грамотност при децата

Живеем в цифров свят, в който технологиите са част от всекидневието ни – милиарди взаимосвързани устройства, приложения и платформи. Ние използваме тези технологии за връзка, развлечение, обучение и доста други. Това е ера на несравними нововъведения и благоприятни условия, а нашите деца стоят в челните редици на този нов свят. За нашите млади цифрови откриватели технологиите са повече от инструмент, те са продължение на тяхната еднаквост и неразделна част от всекидневието им. И защото децата порастват в свят, в който компютрите и смарт телефоните са също толкоз обичани, колкото пастелите и книжките с приказки, е доста значимо децата да развият схващане за устройствата и платформите, които ги заобикалят. Компютърната просветеност не е просто потребно умеене, това е нужда за триумф.

Защо компютърната просветеност е значима за децата?
Развива съществени умения: Децата на 6,7,8 годишна възраст са мощно възприемчиви към усвояването на нови умения. Запознанството им с компютрите на тази възраст ще им помогне да развият съществени умения като решение на проблеми, сериозно мислене и творчество.

Увереност с технологиите: Компютърната просветеност приготвя цената да направляват елементарно в цифровия свят, който е неизменима част от всекидневието на всеки човек.

Ранно запознанство с програмирането : Усвояването на съществени компютърни умения може да отключи интереса на децата към компютърните науки, което може да докара до бъдеща кариера в най-бързоразвиващия се бранш.

Дигитална сигурност и отговорност: Преподаването на компютърна просветеност на деца им разрешава да схванат смисъла на онлайн сигурност и виновното държание в цифрова среда. Тези познания са от решаващо значение за отбраната на самите тях.

Подобрени университетски резултати: Проучванията демонстрират, че компютърната просветеност и потреблението на просветителни технологии могат да окажат позитивно влияние върху достиженията на децата в учебно заведение. Като се научат да употребяват дейно компютрите, децата могат да подобрят своите умения за изследване, връзка и съдействие, които са от значително значение за триумфа в учебно заведение и отвън него.

Априлска почивка в Advance Academy
С настъпването на пролетта, Априлската почивка е все по-близо, а с нея и началото на първия на Advance Academy. Курсът има за цел да научи децата на съществени компютърни умения и познания, както и да отключи интереса им към компютърните науки. Курсът ще сложи основата, върху която децата ще могат да продължат да градят.

Курс компютърна просветеност за деца от Advance Academy

Какво включва образователната стратегия на курса по Компютърна просветеност?
По време на образователните занятия децата ще се срещнат с това по какъв начин работи компютъра, какво е хардуер и какво включва периферията на компютъра. Ще научат в дълбочина какво е операционна система, какви типове има и ще обърнем повече внимание на Windows. Курсът ще продължи с проучването на това какво е файл, защо се употребява, по какъв начин се основава директория, какво е папка и прибавяне на файлове. Ще се срещнем с Интернет, уеб браузъри и търсачки, както и по какъв начин да се защитим в интернет и по какъв начин да го употребявам безвредно. Ще се срещнем още и с вградените стратегии на Windows и ще работим с тях.

Advance Academy дава едно неповторимо образователно прекарване, започващо на 10-и април . В свят, в който технологиите са неизбежна част от всекидневието ни, е значимо да погледнем напред в бъдещето и да подготвим децата за специалностите на бъдещето.

За повече информация: ;

email: [email protected] или на телефон: 0889990030
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР