Живеем в демократична държава и всеки има право на протест.

...
Живеем в демократична държава и всеки има право на протест.
Коментари Харесай

Караджов: Поддръжката на пътищата не бива да се прехвърля от болната на здравата глава

" Живеем в демократична страна и всеки има право на митинг. Но митингът на превозвачите не е в публичен интерес. Поддръжката на пътищата не трябва да се трансферира от болната на хубавичко глава. Онези, които по-сериозно повреждат и зацапват природата, би трябвало да заплащат повече ".
Това сподели пред БНР вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов.

И акцентира, че във всички страни от Европейски Съюз с ТОЛ такси 2/3 от всички събрани пари от винетки и от ТОЛ такси се заплащат от тежкотоварния трафик, до момента в който у нас 2/3 от приходите от ТОЛ системата се събират от винетките и от леките коли.

" Тази неправда би трябвало да бъде решена. Няма да се огъна пред протестиращите. Надявам се и държавното управление да остане твърдо на тази позиция. Аз съм министър на всички български жители, не ми е безразлична ориста на българските превозвачи. По данните на ТОЛ системата виждаме, че има годишен растеж от над 20% на товарните транспорти. Там стопанската система очевидно върви. Тази промишленост се развива добре. Няма икономическа причина да твърдим, че този, който прави бизнес по българските пътища, не би трябвало да си заплаща за това ".

В предаването " Нещо повече " министърът добави:

" И след нарастване на ставките за ТОЛ прекосяване отново ще сме на 1/3 от европейските цени ".

Караджов посочи, че до две седмици пътноремонтните компании ще получат 50% от дължимите им суми за осъществени поправки и пътна поддръжка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР