Живеем най-малко в ЕСДиректните плащания от пациентите в България за

...
Живеем най-малко в ЕСДиректните плащания от пациентите в България за
Коментари Харесай

Позиция на БСК: Хората плащат много за здраве

Живеем минимум в Европейски Съюз
Директните заплащания от пациентите в България за тяхното лекуване са най-високите в Европейски Съюз. А в бюджета за 2022 година не се оферират механизми за понижаване на разноските за опазване на здравето, които заплащат самите пациенти. Тези заплащания непрестанно се усилват и са непостижими за огромна част от популацията. Това показват от БСК в мнение по проектобюджета за 2022 година

Външните оценки за положението на системата на опазването на здравето в България не престават да бъдат извънредно тревожни, написа в мнението на работодателската организация. Очакваната междинна дълготрайност на живот на българите е най-ниската в Европейски Съюз. Недостатъчно са развити превантивните ограничения и извънболничната помощ, което способства за слабите резултати в региона на опазването на здравето.

Много от смъртните случаи биха могли да бъдат избегнати, излиза наяве от мнението на БСК. Kакто предотвратимата с предварителна защита смъртност, по този начин и предотвратимата с положително лекуване, са измежду най-високите в Европейски Съюз, което свидетелства за огромни благоприятни условия за възстановяване на профилактиката и ефикасността на здравната помощ, показват от БСК.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР