Живата легенда на италианския футбол Джанлуиджи Буфон обяви отказването си

...
Живата легенда на италианския футбол Джанлуиджи Буфон обяви отказването си
Коментари Харесай

Емоционална изповед през сълзи сложи край на приказката на Джиджи

Живата легенда на италианския футбол Джанлуиджи Буфон разгласи отказването си от националния тим на " Скуадра адзура " след 20 години вярна работа. Вратарят на Ювентус стори това със сълзи на очи след равенството 0:0 против Швеция, което попречи на италианците да се класират на международното състезание за пръв път от 1958 година насам. Джиджи изигра своя мач номер 175 с националната фланелка, само че пропусна шанса да стане първият футболист в историята, който взе участие на 6 Мондиала.

" Разочароващо е. Жалко е, че последният ми мач за Италия приключи по подобен метод. Жалко е не за мен, а тъй като не направихме това, което чакаха от нас сънародниците ни ”, разплака се пред камерите след мача 39-годишният пазач.

" Не можем да приказваме за никакво подценяване. Всички, които са играли в сходни мачове, знаят какъв брой е мъчно да се преодолее пасив от един чист гол. Сигурно е, че не показахме най-хубавия футбол, на който сме способни. Липсваше ни сила и заостреност, с цел да вкараме гол, само че шведите играха по сходен метод в Стокхлом, а реализираха резултат, който ги устройваше. В тези два мача всичко се реши от обособени обстановки, в които, за жалост, шансът не беше на наша страна ", показа Буфон.

" Бъдещето на италианския футбол е положително, уверен съм. Ние имаме горделивост и увереност. Винаги сме се изправяли след тежки провали, ще го създадем и в този момент. Аз напущам тима, само че той може да разчита на извънредно талантливите Джанлуиджи Донарума и Матиа Перин. Благодаря на всички футболисти, с които съм играл дружно. Искам да прегърна специално Джорджо Киелини, Андреа Бардзали и Леонардо Бонучи. С тях бяхме един до друг повече от 10 години. Надявам се дружно да сме били добър образец за младите ", съобщи през сълзи Джиджи.

Той отстрани виновността за падението от плещите на селекционера Джанпиеро Вентура: " Във футбола побеждаваш като тим и губиш като тим. Вината за неприятните резултати е обща. Треньорът е част от тима ", съобщи Джанлуиджи Буфон.

Легендарният вратар е международен първенец с Италия от 2006 година. По-рано през годината той бе оповестил, че ще се отдръпна след Мондиала в Русия, на който по този начин и няма да се добере.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР